8 jaar geleden

Ik was de dag na de bevalling 5 kilo lichter dan voor de zwangerschap. Dat heb je met extreme misselijkheid. Ik ben blij dat het maar 5 kilo was en niet de 8 die ik in de eerste weken kwijt was. Achter iedere vrouw zit een verhaal. En dat moeten we gaan accepteren van elkaar.

8 jaar geleden

het is zo jammer he dat er zo geoordeeld word. Ik probeer het me ook niet aan te trekken maar wil op deze manier wel naar buiten brengen dat op die manier ook 'slankere' vrouwen gekwetst worden. Ik ben me ervan bewust dat het voor sommige vrouwen erg frustrerend kan zijn dat het bij anderen makkelijk gaat, maar dat is niet iets wat je altijd in de hand hebt, en dat geld voor beide kanten...

8 jaar geleden

Ik was ook weer heel snel terug op mijn oorspronkelijke gewicht. Ik ben in totaal 15 kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap waarvan er meer dan 4 kilo naar het lichaamsgewicht van mijn zoon ging. Dan tel ik er voor het gemak ook maar even de kilo's van het vruchtwater bij en ik denk dat ik heel snel van die paar kilo die over gebleven is af was. Het is dat ik vanwege de keizersnee mijn spijkerbroeken niet aan kon maar anders was ik ook binnen 1 week terug in mijn gewone kleding. Het is soms oppassen voor mij dat ik te veel denk hoe het bij mij gegaan is en me te veel verbaas over het gewicht dat nieuwe mama's overhouden na hun bevalling. Het is heel jammer dat andere soms zo vol vooroordelen zitten als dit soort berichten naar buiten komen. Ik las die berichten niet en door mijn kleding en postuur viel het niet zo op allemaal. Maar ik zou zeggen trek het je niet zo aan maar wees er blij en gelukkig mee.