6 jaar geleden

Ik geef eerlijk toe dat het ook echt niet helemaal mijn ding is, maar ik zet me er gewoon toe, en heb het 'mijzelf' opgelegd als een soort van 'verplichting', om zo ook iets meer onderdeel te kunnen zijn van het schoolleven van onze kinderen. En mijn man denkt daar hetzelfde over. En voor onze kinderen is het echt iets 'magisch' als wij komen helpen op school. Dus alleen al voor de kinderen zouden we dit dus al doen! Dus mijn man neemt gewoon elk schooljaar 2x een halve ochtend 'vrij' van zijn werk om mee te gaan naar de kinderboerderij of ander 'uitje' zodat er 4 kinderen met hem in de auto die fantastische ochtend kunnen hebben. Vorig jaar heeft hij een halve ochtend met een groep kids in de schooltuin gewerkt. En ikke neem dus ook 2 of hooguit 3 ochtenden vrij om te knutselen, activiteiten begeleiden op koningsdag en te helpen op de laatste schooldag of helpen met versieren van school tijdens de feestdagen. In de kleutergroepen nam ik ook nog wel eens lego, knuffels of verkleedkleren mee om te wassen. Zowel mijn man als ik kiezen wel de activiteiten die ook bij ons passen. Mijn man vindt het prima om als chauffeur te dienen en 4 kinderen van A naar B te brengen...maar geen haar op mijn hoofd dat ik dat zal doen. Ik durf die verantwoording niet te hebben. En je hoeft mij ook niet te vragen voor luizenmoeder...het idee alleen al.... Die ene dag die mijn man en ik kwijt zijn om te helpen op school doen we dus gewoon. Het is bij elkaar opgeteld maar 1 dag. En dat is echt niet veel gevraagd!

6 jaar geleden

Heerlijk, bedankt voor je verhaal. Ik dacht altijd dat ik een van de weinige was die er zo over dacht.. ik zou ook echt niet weten waar ik de tijd daarvoor vandaan moet halen. Ben ook blij met een beetje vrije tijd en sorry die ga ik dan ook inderdaad niet spenderen als hulp ouder op school ?. Dus ode aan alle moeders die het wel doen.. ??

6 jaar geleden

Hoi, niet bedoeld om af te vallen, wel om mee te geven, ook aan de ouders hieronder... ik ben zelf leerkracht. Wij kunnen het gewone lesprogramma draaien, daar is geen hulp voor nodig. Echter, alle extra's en leuke activiteiten, dasr is hulp bij nodig. En nee, ouders staan zeker niet in de rij, al lijkt dat blijkbaar soms wel zo voor sommigen. En nee, ouderbijdrage ophogen is geen optie, én lost het 'probleem' niet op. Niet alle ouders kunnen het betalen, laat staan een verhoging. Ik zie ouderhulp ook als een soort vrijwilligerswerk. Er zijn vele verschillende mogelijkheden, kies wat bij je past. En weet dat áls je het doet, je je eigen kind daar zielsgelukkig mee maakt. En doe je het toch niet, prima, maar denk niet dat alle ouders die helpen dat altijd even leuk vinden. Die willen alleen wel geaag dat de sportdag voor hun kind doorgaat, of dat uitstapje naar de boerderij. Dat gunnen ze hun kind, en daarmee helpen ze ook andere kinderen en ouders. Geloof me, ik weet waar ik het over heb. Ik ken ook de andere kant, ik ben klassenouder bij mijn dochter. En ik doe ook niet alles. Maar ik vind het wel leuk om bij sommige dingen te helpen, en ben blij als andere ouders ook helpen met weer andere activiteiten. Ook ik heb een fulltime baan, een partner, een huishouden en ik ben zeanger. Iedereen is druk. Niets is zo frustrerend als telkens met een heel klein groepje alles te moeten regelen... kortom, doe wat je wilt, of niet, maar besef je dat ook al die andere moeders uit de klas het druk hebben...

6 jaar geleden

Waarom zou je dat doen? Ik sta aanstaande woensdag weer luizen te pluizen, ga mee met schoolreis, kook voor het kerstdiner en knutsel een verlepte sinterklaas van wc rollen. Leuk!!! Maar de ouders die dat niet leuk vinden moeten dat gewoon lekker niet doen. Ik heb geen zin om te vechten voor een plekje met een ouder die helemaal niet wil ? Is een een ernstig tekort is het fijn als iemand eenmalig een keer bij wil en kan springen, maar ik heb er zelf ook 3 en kan me voorstellen dat je dan eff geen zin meer hebt. Gewoon lekker doen waar jij je fijn bij voelt.