7 jaar geleden

Zo herkenbaar. Vooral ook het stukje onbegrip, ik kreeg hier te horen van iemand met wie ik al 17 bevriend was: 'kom op zeg, hoe ga je met tegenslagen om'. Ik heb een moeilijke zwangerschap gehad, vanaf dag 1 moest ik het alleen doen en veel complicaties. De bevalling was ook heel heftig, heb de dood in ogen gekeken door ontzettend veel bloedverlies. Krijg nu EMDR therapie om alles een plekje proberen te geven. Wat was het zwart.. Ik heb het er nog heel moeilijk mee, mijn dochtertje is nu zes maanden. Ook ik heb gelukkig geen negatieve gevoelens richting haar gehad, maar het was en is soms nog echt ontzettend donker.

7 jaar geleden

Is wel een goede om er zo over te denken! Het zijn ook hormonen die zo raar kunnen doen, gelukkig ben ik er idd sterker uit gekomen! En de liefde naar mijn kinderen is gelukkig heel groot nu

7 jaar geleden

Ik zit nu voor de 2de keer in een postnatale depressie. Heb me er zoveel mogelijk op voorbereid dat het niet nog eens zou gebeuren, maar helaas. Het is weer een heftige tijd, maar het gaat de goede kant op. Kan weer genieten van mijn 2 boefjes. Ik ben er altijd heel open in geweest. Volgens mij is dit ook belangrijk voor het herstel. Gelukkig vriendinnen die er fijn mee om gaan. Maar wat is het toch heftig wat je mee maakt. Wil ook absoluut geen 3de. Zelfs bang om per ongeluk zwanger te raken. Wens iedereen veel sterkte!

7 jaar geleden

Ik heb er al 3 jaar last van, sinds de geboorte van mijn eerste. Niemand zou het herkennen, het gaat nu van buitenaf erg goed met me. Ik last laatst een stukje over High functioning depression. Ik kan er in het nederlands niks over vinden. Dit betekent dat je depressief bent maar wel goed kan functioneren op je werk en naar de buitenwereld toe. Niemand ziet het en niemand zou je geloven. Dit is erg gevaarlijk want daarom vraag je niet om hulp en niemand gaat je helpen want er lijkt niks aan de hand te zijn. Ik heb hier erg veel problemen mee, want ik heb misschien wel hulp nodig, maar ik ben zo depressief dat ik niet eens meer hulp wil... Hebben jullie weleens gehoord over deze vorm van depressie?