4 jaar geleden

Wel lastig. Dat vaak ziek worden heb ik hier ook gehad, vooral met de oudste. Zij heeft een jaar gehad toen ze pas naar de opvang ging (eigenlijk vooral de winter tussen 1,5 en 2 jaar oud) dat ze echt om de haverklap ziek was: een week opvang, en dan terug een week ziek thuis, en als ze terug ging schaarde ze het volgende alweer op en was ze de week daarop ziek thuis. De volgende winter was ze ook nog heel vaak ziek (eerste keer naar school), maar afgelopen winter was het eindelijk beter. Mijn jongste had dat toch iets minder uitgesproken, zij heeft precies een sterkere weerstand dan de oudste. Op een manier perfect normaal dus, maar moeilijk als je kindje zo kwetsbaar is als in jouw geval! Ik hoop dat je een haalbare oplossing vindt.

4 jaar geleden

Hier goede ervaringen met het medisch kinderdag verblijf (mkd) Leidsters met een hoger opleidingsniveau, die gewend zijn aan de meest uitzonderlijke dingen, ook medisch gezien. Kleinere groepen, logopediste gaat spelenderwijs te werk met de kinderen op de locatie, en verder alle ondersteuningsvormen die je maar kan bedenken. (word trouwens vergoed vanuit de gemeente, mocht dit hierin een zorg voor jullie zijn) Wij zijn er terecht gekomen vanwege o.a. taalontwikkelingsproblemen, via het WKZ. Het wilhelmina kinderziekenhuis heeft een afdeling “Kind en communicatie” Daar word er door een groter team met KNO, audioloog, logopediste en nog vele anderen meegekeken om in beeld te brengen waar het probleem zit, en hoe ze het kind het beste verder kunnen helpen in de ontwikkeling. Ik verwacht dat er meerdere kinderziekenhuizen door het land heen deze specialisatie ook zullen hebben.

4 jaar geleden

Ik weet niet in elke regio woont, als het in de buurt is, probeer bij Pento Amersfoort, audiologisch centrum te komen. We hebben via hun thuisbegeleiding gehad, cursus gebarentaal, nog veel meer mogelijk!

4 jaar geleden

Oortjes zijn ook naar gekeken maar niks geks gezien. Kunnen ze naar neusamandelen kijken? Daar herinner ik me in ieder geval even niks meer van. Echt alleen vergrote keelamandelen en dan vorige week de hoortest. Verwacht er ergens niets van, aan de andere kant heb ik ook al vaak getwijfeld over wat hij wel of niet hoort...