1 jaar geleden

Mijn oudste is 2,5. Spuugt niet maar is een heel erg selectieve eter. Heeft nog nooit meer dan 1 hap groente op. In al die tijd. Een hele poos ging hij wel kokhalzen als hij iets nat en zachts in zijn mond kreeg zoiets een banaan bijvoorbeeld. Ik vermoed bij hem arfid, maar aangezien artsen het vaak niet eens kennen nemen ze het niet serieus omdat hij wel goed groeit. Hij drinkt aanmaak en halfvolle warme of lauwe melk. Hij eet brood, kipnuggets, friet, gebakken aardappel, pannenkoek... Gister hem de hemel ingeprezen. Hij at 3 hapjes van een droge hamburger... er komen steeds meer muizenhapjes bij en houden ons daar aan vast. Krijgt multivitamine bij voor de vitamines. Moeilijk is het wel, loslaten is the key hoe moeilijk ook. Zijn ook bij logopedie geweest. Kunnen nu nog niks, moet hij ouder zijn voordat een bepaalde therapie hem gaat helpen hiervoor.

1 jaar geleden

Hi, wat een ellende. Ons zoontje begon bij 5 maanden oud met spugen, soms bleef wat binnen maar meestal gaf hij alles over. Dit heeft een aantal maanden geduurd, van alles geprobeerd en uiteindelijk opname en sondevoeding gestart vlak voor zijn 1e verjaardag. Hij bleef spugen, dus na een maand of 2 mee gestopt omdat hij helemaal niets meer zelf at en dronk. Heel langzaam is hij weer zelf gaan drinken en daarna eten. Hij blijft een makkelijke spuger (bijna 5 nu) en een kieskeurige eter, maar hij eet. Ik snap je gevoel heel erg, wat ons hielp was loslaten en niet druk maken over wat hij at. Hij heeft denk ik een halfjaar op alleen chips geleefd en chocola, maar hij at. Nu langzaam zit er steeds meer variatie in. Sinds hij naar school gaat en de bso eet hij gewoon brood tussen de middag en ook groente bij de bso. Mocht je eens willen praten stuur gerust een bericht. Succes!

1 jaar geleden

Ik heb het te doen met deze mama. Het kost zoveel tijd en energie om je kind goed te helpen. Hier hebben we ook een voedingsprobleem. Het begon toen ze twee weken oud was. Niet willen drinken en veel spugen. Ze heeft ook een hartafwijking. Ze moest zelfs aan de sondevoeding. Dit jaar heeft ze een klinische hongerprovocatie gehad van drie weken. Ze eet nu nog steeds vloeibaar en drinkt nog niks. 6 voedings momenten op een dag moet ze hebben. Ze is nu twee jaar. Af en toe kan ze een zacht koekje binnen krijgen. We staan goed onder controle van de artsen. Ze groeit bijna niet. Het heeft zo'n impact op het hele gezin. Ik heb m'n baan ervoor opgezegd. Maar we gaan door wat niet makkelijk is. Ik hoop dat deze moeder veel steun mag krijgen uit haar omgeving.

1 jaar geleden

Op instagram is een pagina ‘solid starts’, dit is opgericht door een moeder van een moeilijke eter. Zij hebben ook online cursussen. Op de instagram is ook het verhaal van die moeder te vinden. Verder posten ze heel veel interessante tips ten aanzien van eten en moeilijke eters!