3 jaar geleden

Lief dat je de moeite neemt om op mijn verhaal te reageren. Misschien moet ik die 'regel' ook maar gaan toepassen en alleen naar 1 babyshower per vriendin gaan, juist ook om mijn eigen verwachtingen te managen. Dankjewel voor je reactie :)!

3 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie, erg lief. Ik schrijft dit ook van me af om het te kunnen relativeren en daar help je mij mee :). Het klopt inderdaad dat ik goed ben in organiseren en vaak met dit soort ideeën kom. Juist omdat ik zelf ook vaker bij babyshowers ben geweest van familie/vriendinnen van een tweede kindje, 'verwachtte' ik dit eigenlijk ook. Weer een les voor mij om mijn verwachtingspatroon aan te passen voor de toekomst.

3 jaar geleden

Hè wat jammer dat je dit zo voelt!! Ik vind een 2e kindje net zo bijzonder als de eerste, maar de babyshower draait toch meer om het 'moeder worden'. Ik krijg nu ook de 2e en hoef al die poppenkast niet nog een keer hoor. Dit kind wordt net zo gewaardeerd door iedereen, maar voor t eerst moeder worden is nou eenmaal t bijzonderst. Zelf ga ik ook maar naar 1 babyshower per vriendin... Straks wil n vriendin 7 kinderen, dan blijf k aan de gang!! 😅

3 jaar geleden

Bij ons in de vriendengroep is er ook bij niemand die zwanger was van de 2e een babyshower georganiseerd, heb het idee dat dat ook niet heel gebruikelijk is. Wat niet wil zeggen dat het natuurlijk nooit gebeurd. Maar in je blog lees ik dat je je afvraagt of het aan jou ligt. Ik kan dat natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen maar de kans dat het aan de omstandigheden ligt (2e kindje, corona, iedereen die vooral bezig is met alles combineren in deze gekke tijd) lijkt mij vele malen groter. Daarnaast klinkt het alsof jij heel sterk bent in organiseren, dat je daarin misschien ook wel een leider bent, degene die met het eerste plan komt? Maar niet iedereen gaat dat even natuurlijk af en vindt het even makkelijk dus misschien dat dat ook nog een rol speelt? Ik gun je in ieder geval dat je het los kan laten en lekker geniet van al het moois wat er wel is!