6 jaar geleden

Vreselijk moeilijk hè? De (vaak onverwachte) aankondigingen waar je altijd maar weer 'blij' op moet reageren. Stellen die in de tijd dat je zelf hoopt überhaupt zwanger te raken, er al twee zwangerschappen op hebben zitten. Of, ho oeps, nog een derde verwachten terwijl dat niet in de planning lag. Je gunt het anderen (meestal) wel, maar jezelf gun je het het meest op dit moment. Na al die jaren spanning en teleurstelling ben jij nou eindelijk eens aan de beurt. En nee, de wens voor een tweede kan je niet zomaar loslaten. En tuurlijk, je hebt al een prachtig mensje, maar toch staat die er los van. Sterker nog, je gunt hun ook een broertje of zusje. Hier inmiddels ook 3 jaar verder en een dochter van 4,5. Traject ivf/icsi al gehad en afgesloten en met iui bezig geweest met een minimale kans. (Volgorde van trajecten is hoogst ongebruikelijk, ik weet het, maar dat is bij ons zo.) Vooral de opmerkingen die mensen kunnen plaatsen kunnen vreselijk hard binnen komen. 'Willen jullie niet nog een kind?' - Ja, dat proberen we al jaren, bedankt. 'Ach, maar jullie hebben er toch al eentje?' - Ja klopt, een heel lief meisje. Je hebt gelijk, waarom zouden we er nog zo eentje willen? 'Wees blij dat je er maar eentje hebt, wat een chaos is het altijd bij ons als we de deur uit moeten.' - Zo is het.... Ik wens je heel veel succes en sterkte! En hopelijk lees ik nog een keer je succesverhaal!

6 jaar geleden

Ik snap je....ik had mijn eerste dochter in 1 poging...daarna de wens voor nummer 2. Na een half jaar proberen zwanger maar helaas eindigde dit in een miskraam. Daarna na groen licht weer proberen ....en proberen....en proberen. Niets!! Toen kwam IUI. En na zoveel pogingen en onderzoeken werd ik onverklaarbaar onvruchtbaar genoemd....ppgf. Door naar IVF! 1e poging niets....toen heb ik tussen 1e en 2e poging een weekendje weg geboekt naar Texel met beste vroendin(zij was overigens net 3 maanden zwanger) Ik kwam terug en 2 weken later moest ik ziekenhuis bellen voor afspraak weer in te plannen. Wanneer mijn laatste menstruatie was....ja eeh niet! Ja daar moet u toch op wachten of een test doen. Ja hoor.....weer een test! We weten allemaal wat daar uitkomt. Maar goed , ik wilde ingepland worden dus maar een test gekocht. Ik wilde zelf niet meer kijken naar de teleurstelling, weer een negatieve test! Dus gaf de test aan mijn toenmalige man. Hij zegt opeens.......je bent zwanger!!!! Dus ik zei nog....nu geen grapjes maken, ben er niet voor in de stemming. Hij, dat staat er toch....je bent zwanger!!..woehoe. Na terug rekenen bleek dat de avond van terug komst Texel mijn conseptie datum geweest te zijn. Nu een 4 jarig jongetje erbij. Dit alles heeft 5 jaat geduurd.... Hou hoop!!! Sterkte

6 jaar geleden

Hoi Laura! Ik lees je berichtje en wat heftig voor jullie zeg! Ik behandel zelf ook cliënten die maar niet zwanger kunnen worden en ook in een 'traject' zitten. Een aantal van die mensen hebben als ondersteuning vaak acupunctuur erbij gedaan..met super resultaat. Maargoed de oorzaak kan natuurlijk naast iets lichamelijks ook liggen in een emotionele blokkade. Wat ik ook vaker tegenkom dat door een verstoorde werking van de schildklier waardoor het ik de eerste fase v zwangerschap al mis kan gaan, vaak is dit ook een medeoorzaak als iemand een aantal keer achter elkaar een miskraam heeft gekregen..misschien kn je hier wat mee? Ik moest in iedergevl even reageren. Heel veel sterkte en succes!

6 jaar geleden

Zo herkenbaar, het is net of ik mijn eigen verhaal lees. Onze dochter is bijna 4. Een hele grote wens cooe een 2de. 5 iui's verder. Geen zwangerschap. Nu een time out vanaf februari. Eerst maar eens echt tot rust komen voor we het ivf traject ingaan. Succes meid!