8 jaar geleden

Onze meid (1) heeft ze wel gehad en ik kan je in ieder geval zeggen dat die vlekjes pas later komen. Eerst koorts en lamlendig. Daarna misselijk en slecht eten (en nog steeds koorts) daarna doorzichtige blaasjes met vocht en dan pas worden de bultjes rood. Dan heb je ook het ergste gehad. Haverbadjes werkten ook hier super. Niets om je druk over te maken overigens gewoon een weekje ziek en wat langer gevlekt. Hoe eerder ze het hebben hoe minder ze krabben dus dat is een voordeel.

Mijn zoontje heeft ze gehad toen hij 1,5 was, Viel bij hem wel mee. Hebben KidsClin gebruikt. Hielp goed bij hem. En als je de verpakking in de koelkast bewaart, geeft het extra verkoeling. En idd, een haverbadje schijnt ook goed te helpen. Vooral geen paniek hebben meid. De kindjes kunnen het beter nu krijgen. Ow en stuur de waterpokken maar even bij ons langs, dan heeft onze Diva ze ook maar gehad ;-). Succes en komt goed!

8 jaar geleden

Mijn beide kinderen hebben ze inmiddels gehad. Ze hebben er weinig last van gehad. We deden een washandje vullen met havermout en daarin een knoopje of elastiekje omheen.Dat deden we in een badje en lieten we ze in badderen. Met het washandje depten we de bultjes. Dit werkte goed! Dit helpt tegen de jeuk en zorgt ervoor dat de waterpokken uitdrogen. In de zalfjes enzo van drogist zitten dezelfde bestanddelen als havermout. Wat ik begrepen heb krijg ze 1 keer behalve als je voor je eerste levensjaar hebt gehad.Dan is de kans er dat je ze nogmaals krijgt.

8 jaar geleden

De waterpokken, ik heb ze als kind gehad en daar was ik later heeeeeeeeeel dankbaar om. Behalve dan toen ik die ene op mijn borst 'herontdekte' als een bultje. En later in de spiegel bleek het een van de 3 littekens te zijn. Veel ouders zijn bezorgd om de waterpokken, omdat het erg besmettelijk is (en erg jeukt) maar ik heb eens iemand gekend die het als tiener kreeg, die is er letterlijk doodziek van geweest (werd bij gewaakt) en dat heeft veel littekens nagelaten. En helaas, die trokken veel minder mooi weg dan de mijne. Dus misschien heel raar, maar ik zeg ga nog een keer gezellig spelen bij het zieke kind. Liever nu dan later..