6 jaar geleden

Ik ben zo'n moeder die (bijna) altijd overal mee helpt. En ja, dat zullen vast ook mensen zeggen, dat doe ik zelf ook ;-). Maar ik ben in de gelegenheid om het te doen. Ik hoef niet te werken. Niet iedereen is in die gelegenheid, dat snap ik. Er zullen vast ook ouders zijn die het wel zouden kunnen maar het niet willen. En zeg nou zelf, dat is voor de kinderen toch ook niet leuk als er iemand staat die het niet leuk vindt. Ik vind het leuk om te zien wat ze op school doen, en onze kinderen vinden het nog steeds leuk dat ik kom helpen (zelfs die in groep 7 zit). Mijn hart brak wel ooit eens toen een kindje tegen mij zei dat hij ook wel eens zou willen dat zijn mama kwam helpen. Op school weten ze ook op een gegeven moment wel welke ouders kunnen, dus die worden dan vaak benaderd. Maar ik zie toch vaak zat de oproep voor hulp voorbij komen en daarna de smeekbede nog een keer en nog een keer. Dus er zijn toch ook veel ouders die niet kunnen (of willen), dus dan denk ik nou dan ga ik maar weer. Zien ze weer mijn snufferd op school...

6 jaar geleden

Sinds januari ben ik thuis moeder van 3, waarvan er 1 naar school gaat. Daarvoor werkte ik fulltime met 2 waarvan 1 basisschool ganger. Ondanks dat kon ik bvb speelgoed mee naar huis nemen en even de vaatwasser in zetten, boeken verzamelen en mee nemen. Zo hier en daar een ochtend vrij nemen, of een uur. En kind was super trots, zoals alle andere kinderen in de klas, want papa of mama had ook iets gedaan, hoe klein ook. Dat is een uurtje vrij nemen wel waard imo. Alleenstaande moeders hebben het denk ik wel een stuk zwaarder, maar hebben ook vrije dagen om op te nemen, een keertje (en dan niet meteen de gratis met je kind mee schoolreis, want daar draait het vooral om) een uurtje vrij nemen om voor te lezen tijdens de voorleesdagen, moet er dan toch wel vanaf kunnen. Anders leef je daadwerkelijk om te werken, en dat voorbeeld geef je ook aan je kind mee.

6 jaar geleden

Tsja ik vind het toevallig leuk om te helpen. Dus rouleren hoeft van mij niet, zolang er maar genoeg ouders zijn. Ik heb wel zoiets van ach je kan altijd een beetje helpen, je kan immers ook een bak speelgoed mee naar huis nemen en daar afwassen voor na de vakantie of het nieuwe schooljaar. En ja je hebt al genoeg te doen, wie niet, maar ook de kinderen vinden het heel leuk om te vertellen dat 1 van de ouders (want een vader is ook even leuk) iets heeft gedaan, gemaakt, of mee genomen.

6 jaar geleden

Ik werk 3 / 4 dagen per week en als er een oproep komt en ik kan, dan help ik. Het klopt inderdaad dat het vaak dezelfde moeders zijn maar daar probeer ik me niet aan te ergeren. Ik doe het voor mijn kids die het leuk vinden dat ik op school ben om te helpen.