8 jaar geleden

Zoals al eerder gezegt is er altijd wel een reden om iets niet te doen. Hier zat mijn man thuis met een ernstige depressie en hierdoor raakte hij zijn baan kwijt waardoor het financieel niet echt makkelijk was. En toch toen onze zoon een jaar was besloten toch voor een tweede te gaan met het idee dat alles wel weer op zn pootjes terecht zou komen (positief denken) En vorige week bevallen van onze zoon en alles is daadwerkelijk weer op zn pootjes terecht gekomen. Dus kijk naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden

8 jaar geleden

Wij zaten in een soortgelijke situatie. Het heeft zeker een half jaar geduurd voordat we een besluit hebben genomen! Nieuw huis, andere baan, 2e kindje. De wensen waren even groot. Dus ging het eerst allemaal tegelijk. Maar ik werd hier gek van. Ik had niks meer op een rijtje en mijn humor ging eraan onderdoor. Ook communiceerde mijn man en ik niet meer goed met elkaar. Dus toen heb ik de knoop doorgehakt! Een kindjes, nieuwe baan of een nieuw huis. En de wens om een 2e kindje te krijgen was hrt grootst bij allebei. Ook al wonen we nog in een appartement met 2 slaapkamers (wel hele grote). Maar wat maakt het uit? Liefde en eten is het belangrijkste. Het avontuur van een nieuw huis komt nog wel! Ik ben inmiddels 3 maanden zwanger en super blij dat we toch deze wens in vervulling hebben laten gaan en dat het ook nog heel erg snel lukte! Ik kan je niet helpen beslissen, maar misschien heb je wat aan mijn verhaal. Succes ermee!!

8 jaar geleden

Wij hebben ook lang getwijfeld over het wel of niet proberen voor een tweede kindje. Zaken die bij ons meespeelden: net verhuisd, oppas (mijn ouders hadden destijds al 3 kleinkinderen waar ze op pasten) en mijn eigen ervaringen met onze eerdere zwangerschap & bevalling. Toch hebben we besloten ervoor te gaan! Na 3 maanden waren we zwanger. De meeste problemen lossen zichzelf op. Mijn ouders passen momenteel alleen nog op onze zoon en binnenkort op 1 neefje. Onze zoon gaat 3 ochtenden per week naar de peutergroep. Het huis is zo goed als af (alleen de tuin nog niet) en ik heb ook veel meer rust gekregen m.b.t. mijn eerdere ervaringen. De zwangerschap verloopt godzijdank voorspoedig, ik ben alweer bijna 20 weken zwanger. Het is echt omgevlogen! Kortom, wat ik zeggen wil: er zijn altijd 1001 redenen om iets NIET te doen, maar als er 1 reden is om het WEL te doen en deze voor jullie goed voelt -> GA ER DAN VOOR! Ik wens je veel kracht en wijsheid bij het nemen van deze beslissing..

8 jaar geleden

Ik wilde zelf ook heel snel voor een tweede gaan. Ons zoontje is nu 1 jaar en twee maanden. Mijn vriend lijkt het inmiddels beter om toch een tweede uit te stellen tot we wat meer zekerheid hebben. Maar we hebben wel zoiets van als het komt dan komt en was dat blijkbaar de bedoeling... Zo staan wij er dus in, maar ik kan me jullie twijfel heel goed voorstellen. Succes met het maken van een keuze!