3 jaar geleden

Lastig he dat je zo lang in onduidelijkheid zit. Mijn dochter zit nu in het traject in een orthopedisch centrum. Maanden van allerlei onderzoeken gaan voorbij maar een echte 'diagnose' krijg je eigenlijk niet als ze zo jong zijn. Ze wordt behandeld als autist volgens het traject maar alle lijntjes blijven open.

3 jaar geleden

Uitgebreid verhaal. Als onderdeel van de puzzel wil ik het advies geven (ook vanuit mijn expertise/ ervaring als arts in de zorg voor verstandelijk gehandicapten) om eens de vitamine D spiegel te laten checken bij de huisarts. Soms tonen gedragssymptomen van ASS namelijk (gedeeltelijke) verbetering als de vitamine D spiegel beter op peil is, blijkt uit diverse studies en ook uit de praktijk. Hopelijk vinden jullie snel de juiste ondersteuning. Heel veel succes met alles.

3 jaar geleden

Dat label kan soms voor jezelf ook helpen. Ik heb op mijn 20e diagnose adhd gehad en het voelde Als een enorme opluchting.. dat er een oorzaak is waarom dingen voor jou soms te moeilijk zijn of niet lukken of anders gaan.

3 jaar geleden

Wat een herkenbare strijd! Ken je brain blocks? https://www.brainblocks.com/ echt een aanrader. Onze zoon is inmiddels bijna 12 en dit is het eerste waarvan ik denk: wow dit helpt zo ontzettend! En medicatie kan ook zo helpen. Wij wilden er heel lang niet aan maar wat een groei! Hij vraagt er zelf om want het geeft hem rust en van moeilijk leren loopt hij nu voor op de leerstof! En hij vindt het leuk, dat is wat echt telt 🥰 het is niet makkelijk maar ik zou het niet anders willen.