SylTara's avatar
6 jaar geleden

Ze klinkt heel wijs, en toch raad je naar waarom. Ik zou beginnen met vragen waarom ze het zo eng vind. Niet vlak voor je gaat maar gewoon op de dag zonder reden, tijdens het kleien ofzo. Dan afspreken dat je een laagje in het bad tot aan haar enkels doet, en zij zelf met het washandje de rest mag schoon maken. Geef haar een bakje, gietertje, washandje, poppetjes. Laat maar lekker spelen in dat kleine laagje water. De douche vonden die van mij altijd spannender dan bad, daar hupten ze zo in. Heb ze gewoon in de badkamer laten lopen terwijl ik douchte. Ze kwamen steeds dichterbij die spannende stralen. Toen heb ik de kop los gemaakt en enkel de teentjes en voetjes besproeid. Allemaal spelenderwijs, het is zoals je zeg, ze zijn niet vies, als ze enkel maar een teen eronder houden zonder gekrijs heb jij terrein gewonnen en bouw je daarop verder.

Annemiek2's avatar
6 jaar geleden

Dit is heel lastig voor jullie. Ik heb gezien dat er heel veel tips zijn. Deze heb ik er naast. Ik weet niet of je met pictogrammen kunt werken? Elk onderdeel van douchen of badderen in een plaatje uitbeelden en dat op een kartonnetje plakken en lamineren. Dit noemen ze geloof ik ook wel een dagritme kaart. Zo kun je aftellen wanneer je klaar bent. Het maakt het ook zichtbaar voor je dochter wat er gedaan moet worden voor ze klaar is. Ik zou wel eerst droog oefenen zodat ze de volgorde leert. Daarnaast zit ik ook te denken van je kunt ook eerst inzepen en haar haren insoppen en dan pas de douche aan doen. Shampoo verdunnen in een andere fles met veel water zodat je haar haren niet nat hoeft te maken van te voren. Zo beperk je de tijd dat de douche aanstaat. Misschien helpt dat ook. Heel veel sterkte hier mee.

Mammie M's avatar
6 jaar geleden

Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar heb je haar al gevraagd waarom ze niet wil douchen? Waarschijnlijk zit er wel degelijk een reden achter. Praat rustig met haar hierover en luister goed naar haar, tenminste als ze oud genoeg is. Misschien zegt ze wel iets waar jij wat mee kan. Leg haar uit waarom ze moet douchen en laat haar samen met jou naar een oplossing zoeken. Betrek haar in het hele bad/douche gedoe. Veel succes ermee.

Mamameisjes's avatar
6 jaar geleden

Wow dat is lastig. Ik zou het zo ook niet weten gelukkig geen probleem mee gehad. Ik probeer nu alleen even mee te denken maar idd wat ik al had gelezen een heel klein laagje water maar doen in bad en anders met de douche ( als je een handdouche hebt) de staal heel zacht en haar hem zelf vast laten houden. Dan kan ze beginnen misschien alleen met haar voeten ( rest dan met washand )en misschien als ze wat vertouwen krijgt langzaam bij beetje een beetje meer nat worden. En haren moeten toch worden gewassen en dan idd met zo'n speciale klep op en dan met een bekertje? Ik zou het anders ook niet kunnen bedenken. Heel veel sterkte ik hoop dat het weer over gaat.