Mamavanondeugd's avatar
3 jaar geleden

Hoi, Heel veel sterkte, ik hoorde dat mijn contract niet verlengd werd tijdens mijn verlof. Neem gewoon even de tijd, en vraag straks je uitkering aan. Het gaat jullie lukken!

Daziëlle13's avatar
3 jaar geleden

Hier een zelfde situatie. Hadden het 2 maand voor ik mee deelde zwanger te zijn nog over dat ik in januari met een BBL opleiding via hun zou kunnen doen, hadden ze zelfs al toegezegd, maar nadat ik bekend had gemaakt dat ik zwanger was, kreeg ik te horen dat mijn contract niet word verlengt omdat mijn functie eruit gaat(werk in de zorg als Helpende). Tjah, ik zou beginnen met een opleiding zodat ik wel het beoogde niveau zou hebben. Maar goed. Kwam er 3 dagen Later achter dat het sowieso niet klopte wat ze zeiden want iedereen kreeg bericht dat iemand die werkt op de huiskamer via hun aan de opleiding voor helpende zou beginnen per september dus hoezo die functie gaat eruit? Gaat dus puur om de zwangerschap, maar dat mogen ze niet zeggen. Net die week ook in de ziektewet terecht gekomen i.v.m. bekkeninstabiliteit en harde buiken. En zag dit ontslag dan ook totaal niet aankomen. Maar eind november dus ook geen werk meer en mijn verlof zou half december in gaan. Dag zelf en de dag erna was de klap hard, inmiddels denk ik ook van zoek het dan maar uit, ik vind daarna wel weer wat anders. Zoals ik het nu heb begrepen ga ik ziek uit dienst(sta tenslotte nu al ziek gemeld, terwijl ik nog tot november zou moeten), kom ik 2 weken in de ziektewet en dan gaat het over op zwangerschapsverlof. Dit mag ik uitzitten zonder solliciteren enz en na de zwangerschapsverlof heb ik recht op drie maanden ww en dan moet ik wel solliciteren. Het is niet anders. Had het graag anders gezien, had het heel erg naar mijn zin daar en dit kwam echt onverwacht. Voor jou ook heel veel sterkte en rustig aan. Jijzelf en je kleine komen op de eerste plek en als ze toch van je af willen, dan helemaal. Hopelijk vind je na je verlof werk dat echt bij je past en waar je kan blijven. En voor nu proberen te genieten van je zwangerschap en proberen niet te stressen.

Lifeofsan_'s avatar
3 jaar geleden

Jeetje wat heftig! :( Neem je rust! Dat heb je nu echt nodig en geen stress! ❤️ Ik hoop dat je na je verlof eindelijk iets vind dat perfect bij je past en goed voelt!