Luit's avatar
4 jaar geleden

Zo herkenbaar. Ook ik ben na 32 uur weeën (bleef op 5cm hangen), bevallen via een keizersneden. Ik had een super zwangerschap, en keek echt uit naar de bevalling. Ik wilde zo ontzettend graag die oerkracht voelen. Telkens als ik er over na denk krijg ik de tranen in mijn ogen. Veel mensen zullen het niet begrijpen, maar ik begrijp je heel goed. Mijn zoontje wordt over een week 1 jaar, en ik merk dat het juist deze weken weer even extra "zeer" doet. Voor jou ontzettend balen dat een tweede kindje er niet in zit, en je het dus echt niet meer mee gaat maken. Ik hoop ooit nog wel een keer zwanger te worden, en dan hoop ik zo zo hard dat het me gegund is om die oerkracht te kunnen voelen..

Fashionablemoms's avatar
4 jaar geleden

Wat fijn om te horen dat ik niet de enigste ben met dit gevoel. Ik hoop het ooit anders te zien. Bedankt voor je reactie. 💗

's avatar
4 jaar geleden

Herkenbaar. Zoals ik het nu ook ga zeggen; ik ben "bevallen" via een keizersnede. Het voelt niet persee als falen, maar zoals jij ook zegt; het gevoel dat je niet een echte bevalling hebt gehad, is jammer. En dat blijft toch in je achterhoofd. Bij mij was het een spoedkeizersnede, waardoor ik wel de weeen, weeopwekkers, persen en kreunen heb "mogen ervaren", maar mijn wens is er nog steeds om op een natuurlijke manier te kunnen bevallen. (ook om het verschil in hormonen te ervaren, wat dat is na mijn keizersnede een heel ding geweest)