4 jaar geleden

Dit klinkt zeker niet als een droombevalling. Hopelijk ben je snel weer bijgetrokken, in de zin dat alles weer klopt. Ik wens je dat je ondanks dit wel van je dochter kan genieten. Hier ook geen drommbevallingen gehad maar wel dusdanig dat het allemaal bij te benen was fysiek en mentaal. Geef het de tijd en laat je emoties toe!

4 jaar geleden

Toch wel fijn voor jou dat het toch snel is gegaan. Mijn bevalling was echt een hel met 43 uur lang elke 5 minuten een heftige wee. Ik was helemaal op. Ook nog is de navelstreng om haar nekje, en een knip en ingescheurd. Ik was zo blij dat ze er toen eindelijk was. De foto’s die zijn gemaakt die zeggen alles.

4 jaar geleden

Ik snap dat gevoel: ik heb wel een “echte” bevalling gehad in de zin dat ik lang voorweeën had en er erg lang over heb gedaan om van 4 naar 5 cm ontsluiting te gaan, maar bij mijn tweede bevalling duurde het minder dan een half uur voor ik van beginnende persweeën en 6 cm ontsluiting naar een baby in mijn armen ging. Dat was ongelofelijk heftig en ik was daar achteraf mentaal even niet goed van, omdat die persweeën even alles overnemen. Je bent gewoon de controle even kwijt en die had ik naar mijn gevoel wel de rest van de bevalling. Gelukkig had ik een ervaren verloskundige die in de beginfase van de bevalling naar mijn vorige bevalling vroeg. Toen ik haar vertelde dat ik bij mijn eerste op een uur tijd van 5 naar 10 cm ontsluiting was gegaan (gevolgd door een uur persen), zei ze dat het nu wel eens nog sneller zou kunnen gaan en legde ze alles al klaar. Bij het begin van de persweeën was er bij ons allebei een soort begrip dat het vanaf dan wel eens snel zou kunnen gaan, wat erg veel vertrouwen gaf.