5 jaar geleden

Wat een gedoe dan he en wat voel je jezelf ook naar als je je kind ziek ziet zijn maar je niet de erkenning krijgt. Vreemd dat het zo slecht opgepakt word! Fijn dat ze met de BV dan geen last had! Overgings hier ook temp verhoging hoor bij reactie (geen koorts) maar hoor dat dus wel vaker.. Dieet ie zoeken he! Soms heb ik wat melk vrij maar wel weer ei of soja. Alle 3 mijden is best een kunst. Wij zijn er redelijk uit inmiddels ook!

Bij ons meisje werd het pas duidelijk toen ze van de borstvoeding af ging (ik gebruik zelf amper melkproducten omdat ik er ook niet goed tegen kan). Maar wat was de fles een drama. Niet willen drinken/krijsen tijdens de fles. Krampjes en eczeemvorming over hele lichaam. Maanden voordat we koemelkvrije melk kregen voor ons meisje. Eerst moest de huid onder controle deze was namelijk overal kapot, tot bloedens toe zo schraal en geirriteerd. Na maanden van hormoonzalf eindelijk wat rustiger waardoor we een dubbelblind provocatie konden doen. Ons dochtertje kreeg per direct 40 graden koorts van de melk en wilde ook tijdens de provocatie de melk niet drinken. Je zou zeggen duidelijk toch? Maar nee dit is geen verschijnsel van koemelk allergie dus introduceren van melk moest gebeuren. 2 weken lang had mw. Koorts op de dagen dat ze melk kreeg toen heb ik de kinderarts gebeld dat we geen melk meer gingen geven. Deze is hiermee akkoord gegaan ook al was het niet gebruikelijk bij koemelkallergie gaf hij nogmaals aan. Wij zijn wel begeleid geweest vanaf de 5 maanden door de dietiste maar miste hier erg veel info in inderdaad. Wat zijn nu alternatieven wat wel mag en wat niet. Voor ons was en is soya geen alternatief omdat ze daar ook op reageerd, maar dit zit als vervanger van melk bijna overal in. Brood, smeersels voor op brood, pap etc. Daarnaast zitten in heel veel producten (lees echt heel veel producten) melk of melkvet, of magere melk of melkpoeder alles wat ze niet mag hebben. Inderdaad in de kipfilet bijvoorbeeld. We bemerkten dan wel altijd dat de eczeem veel erger was/is en ontlasting anders/vetter maar waar kwam dat dan vandaan? Nu na ongeveer een jaar weten we eindelijk wat ze wel en niet allemaal kan eten en wat we als vervangers kunnen gebruiken. Maar het is echt met vallen en opstaan.

5 jaar geleden

Klinkt heel erg hetzelfde dan.. waardeloos is het.. hadden ze bij jullie ook bloedtesten gedaan? Is jullie kindje al wel gedeeltelijk erover of kan hij nog niets binnenkrijgen?

5 jaar geleden

Heel herkenbaar, Ons zoontje heeft toen hij 3 weken was een week in het ziekenhuis gelegen, huilbaby was de uitslag, ook ik gaf borstvoeding en zei toen al dat ik dacht aan koemelkallergie, kon niet zeiden ze, zoveel onbegrip... toen hij 7 maanden was eindelijk een dubbelblinde provocatie test gehad op aandringen van ons zelf, ook ik had al een koemelk, kippenei en soja vrij dieet gedaan. Ook hier huilen huilen huilen, overstrekken, krampen, dunne poep of juist geen poep, en eczeem... zo verschrikkelijk zielig.... nu is hij 5,5 jaar en heeft het nog steeds, in het ziekenhuis zeiden ze met 1 jaar is hij er wel overheen dan zijn de darmpjes volgroeid, helaas is die dag nog niet aangebroken hier. Maar wat kun je je onbegrepen en onzeker en vooral ook super machteloos voelen, erg dat dit nog zo veelvuldig voor komt.... Je zou toch denken dat ze moeten leren van alle gevallen zoals wij en ook moeten luisteren naar de ouders.