7 jaar geleden

En als er nu iets is waarmee papa haar (onbedoeld) een onveilig gevoel geeft? Dan kan ik me voorstellen dat het bij mama blijven steeds belangrijker wordt.... Het ongewoon claimen van mama, zeker bij kind wat al wat ouder is, kan ook een signaal zijn dat er iets (klein of groot) mis gaat. W.

7 jaar geleden

Mijn tuttie heeft er nooit problemen mee gehad, nu er omgang is tussen haar en vader lijkt papa met de week een.grotere strijd te worden... Alleen mama is goed genoeg... Ze is inmiddels 4.. Niet aan toegeven en doorzetten is erg vermoeiend en doet je moedergevoel wel even zeer, maar wetend dat dit de beste oplossing zetten ook wij hier dit toch door... Ik denk maar zo, elk kind heeft 2 ouders en daar moet het maar aan wennen. Dan maar een paar avonden gejammer, ze vallen uiteindelijk gewoon in slaap hoor.... Papa wilde ook opvoeden toch ;) En bovendien, naast moeder wil ik ook een beetje vrouw zijn...

7 jaar geleden

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf niet herken, mijn zoontje maakt het niet uit wie er komt, heeft hem ook nooit uitgemaakt. Nu moet ik ook zeggen dat we ook altijd al vanaf het begin beide even veel zorgden voor hem. Ik denk dat het bij kindjes die veel meer door één van de ouders verzorgd zijn sneller gebeurt dat ze het heel belangrijk vinden dat die ouder ook altijd komt, het zijn nou eenmaal gewoonte diertjes. Daarnaast is eenkenigheid een fase, het verschilt volgens mij per kind hoe heftig dit is. Ik zou zelf zeggen, doorzetten en misschien ook op dagen dat jij er wel bent vooral vaak papa laten gaan zodat je kindje eraan went. Maar makkelijk lijkt het me niet. Succes!

7 jaar geleden

Ik denk dat het een fase is waar hij even doorheen moet. Hier geeft papa altijd het flesje voor het slapen gaan. Maar er is een periode geweest waarin ik erbij moest blijven zitten en handje van de kleine vast houden omdat hij anders bleef huilen en krijsen. Misschien vinden sommige het overdreven maar na een poosje was het weer goed en kon ik weer gewoon even in een andere kamer rommelen of even de hond uitlaten. Ik denk dat je je hart moet volgen, dan maar even naar huis, je zult zien dat het weer over gaat.