trending's avatar
7 jaar geleden

Ok ... eigenlijk best een redelijke eis, die leeftijdsgrens. Ten aanzien van Madonna, zij woont volgens mij in Londen. Het is dan de vraag of er daar 'leeftijdsgrens-normen' aan zitten. Daarnaast komen de meisjes uit Malawi. Het is dus ook de vraag of aldaar een leeftijdsgrens is. Ik hoop maar voor haar dat ze dezelfde regels volgt als andere ouders die voor adoptie gaan, anders zal het een grote discussie doen losbarsten.

nijn81's avatar
7 jaar geleden

Even opgezocht: 'Gelden er leeftijdsgrenzen voor aspirant-adoptieouders? Aspirant-adoptieouders die zich aanmelden voor de Nederlandse adoptieprocedure mogen niet ouder zijn dan 41 jaar. Hierop wordt een uitzondering gemaakt voor aspirant-adoptieouders van 42 tot 46 jaar die bereid zijn om een kind van twee jaar of ouder of een kind met een medisch probleem te adopteren. Tijdens het IBO-onderzoek (IBO staat voor Instrumentarium Bijzondere Omstandigheden) wordt gekeken of de aspirant-adoptieouders voldoende in huis hebben om juist deze kinderen in hun gezin op te nemen. Aspirant-adoptieouders krijgen niet alleen te maken met de Nederlandse wet- en regelgeving. Ook de landen waar de kinderen vandaag komen, stellen eisen. Deze kunnen afwijken van de Nederlandse voorwaarden.'

trending's avatar
7 jaar geleden

Hi Nijn81! Nu je het zegt vind ik haar leeftijd ook een dingetje. Het is niet ok als er voor haar een uitzondering wordt gemaakt. Wat is de leeftijdsgrens eigenlijk voor adoptie? Weet jij dat?

nijn81's avatar
7 jaar geleden

Ik had er nog niks over gezien of gehoord. Ik vind haar leeftijd toch wel echt een beetje een dingetje, hoor. Zit je op je 58e nog te wachten op een vierjarige tweeling? Hier in NL zitten heel wat mensen in een adoptie-proces en moeten over heel wat obstakels heen. 1 ervan is de leeftijd. Boven een bepaalde leeftijd kun je niet meer adopteren. En Madonna kan en doet het wel op haar 58e?? Omdat ze prominent is mag zij dat wel? Wel fijn voor deze twee meisjes dat ze deze kans hebben gekregen. Hopelijk houdt Madonna ze uit de publiciteit.