7 jaar geleden

Ik denk dat eerder weggaan zal helpen. Het zelfde ritueel thuis bij opa en oma toepassen klopt nie namelijk, andere omgeving, andere kamer, ander bedje. Mijn moeder heeft haar eigen ritueel ontwikkeld met mijn oudste dochter (jongste is 9 weken dus nog lekker bij mij) en dat gaat prima, maar ook bij haar, als wij aanwezig zijn is het een probleem met slapen terwijl dat anders niet zo is. Ze is nu 3.5 jaar en gaat vanaf dat ze 3 maanden is naar mijn moeder. Ik hoop dat dat voor jullie ook zo gaat werken.

7 jaar geleden

Ja voorlopig hobbelen we zo door. Hopelijk is de fase gauw voorbij :-)

7 jaar geleden

Mijn zoontje slaapt af en toe een nacht bij de oppas. Ik breng hem optijd zodat hij nog lekker kan spelen en gaat daar altijd lief slapen. Ook bv tussen de middag. Vaak als papa en mama uitbeeld zijn dan zijn de tranen ook weg :) het is een fase die overgaat en iets wat ze moet leren.

7 jaar geleden

Dat is een goed idee. Zal eens kijken of het lukt. Soms is ze namelijk de hele auto rit wakker en dan zijn we daar en valt ze om van de slaap. Aangezien ik op dat moment nog aan het uitleggen ben wat er veranderd is. En even wat spulletjes laat zien valt het toch meestal samen. Maar ik ga het zeker proberen.