8 jaar geleden

Wij doen dat nu al met Sint Nicolaas. Dit jaar vertelde ik dat de pieten gesmicnkt zijn en Sint Nicolaas een verkleede man is. Dat ze zo gekleed zijn omdat er vroeger heeeeellll lang geleden een man was die arme kindjes hielp. Volgend jaar gaan we het wat uitbreiden met hoe het zit. Ik prbeer ook niet te zeggen kijk eens wat de pieten in je schoen hebben gedaan maar kijk eens wat er in je schoen zit. Onze zoon is nu 2 1/2. Ik denk niet dat hij er minder plezier om zal hebben. Wel denk ik dat we over een jaar of 5 makkelijker kunnen zeggen dat wij de cadeautjes verzorgen. Zo hebben we nooit echt gelogen en toch het "sprookje" een beetje levendig gehouden.

8 jaar geleden

Ik ben ook enorm van het eerlijk zijn, maar sinterklaas vieren ze gewoon als een leugentje. Het is niet dat ze hier zoveel slechter van worden. Ik herinner me van vroeger dat vooral mijn zusje heftig reageerde op het nieuws, maar ze is er zeker niet slechter van geworden.

8 jaar geleden

Ik heb niet zo een probleem met een leugentje zoals deze maar ik ben het wel met je eens dat ik denk dat de kinderen het feest net zo leuk zullen vinden als ze wel gewoon weten dat het allemaal nep is. Het enige nadeel met jouw kind hierin op deze manier opvoeden in een land waar de andere 98% deze leugen wel aan de kinderen verteld is hoe je kind hiermee om moet gaan op de basisschool. Daar geloven alle kinderen immers en doen de leerkrachten hier gewoon aan mee... maar goed ook daar is wel omheen te komen.

8 jaar geleden

Zit wel wat in wat je zegt. Hoewel de leugen het feest wel een beetje mysterieus maakt denk ik inderdaad dat kinderen er net zo veel plezier aan zullen beleven zonder als met leugen. Ik denk dat ik er wel eerlijk over ga zijn, maar dan wel eens een grapje maak van oh wat heb je voor moois gekregen van sinterklaas! En dan zou het natuulijk ook wel grappig zijn als ons zoontje mij dan corrigeert en zegt nee van mama toch? :)