6 jaar geleden

Zelf ook 2 keizersnedes gehad, eerste spoed en tweede gepland. En niet omdat ik niet natuurlijk wilde bevallen. Na de eerste keizersnede veel te snel weer aan de gang gegaan. Ze hadden gezegd 6 weken rustig aan en niet tillen. Maar ik was veel te snel weer op de been en deed te veel. Daar heb ik maanden last van gehad. Bij de tweede het een stuk rustiger aan gedaan en ook sneller hersteld. 6 weken bedrust lijkt me wat overdreven maar zeker je rust pakken! Wat je schoonmoeder betreft, uit ervaring: laat je man met haar praten zodat bij jou de emoties niet te hoog oplopen... met al die hormonen gebeurd dat na eenmaal wat sneller ????.

6 jaar geleden

Ik zou dit zeker bespreken. Ik ben zelf bevallen via keizersnede omdat mijn zoontjes hart en zuurstof niet goed waren, na ruim een dag hele zware weeën, en vond het de hel. Heb heel lang nodig gehad om te herstellen (zelfs nu na anderhalf jaar nog last). Ik heb te snel na operatie te veel gedaan, en dat heeft het herstel flink bemoeilijkt. Als je te snel begint, kun je daarnaast ook onherstelbare schade toebrengen, dus nee, die 6 weken zijn niet overdreven. Ze hebben alles doorgesneden, spieren en al, en dat heeft tijd en rust nodig om te herstellen. Mensen denken altijd dat het 'de makkelijke weg' is, maar echt, ze hebben geen idee. Laat je vooral niet opjagen door anderen, neem de tijd die je nodig hebt, en ik zou zeker bij je schoonmoeder aangeven dat je de kritiek niet fijn vindt.

6 jaar geleden

Vervelende schoondochter? Vind haar eerder een vervelende schoonmoeder de manier waarop ze je aanspreekt.. dat is niet fin en kan me goed voorstellen dat je dat niet lekker zit.. Ik zou het zeker een keer aankaarten dat ze je daarmee gekwetst heeft, succes!

6 jaar geleden

Het is goed hoe jij en je man het doen! Samen op weg naar jou herstel en daar zijn jullie op de langere termijn veel meer meegeholpen. Je schoonmoeder zou ook iets van haar zoon uit handen kunnen nemen als ze vind dat hij zoveel moet doen. Daar zijn jullie meer meegeholpen dan aan de gemaakte opmerking. Neem de 6 weken van herstel, doe je het niet kom je jezelf wel tegen..