6 jaar geleden

Goede manier zo inderdaad. Bij 'onze' school worden de toetsen ook spelenderwijs afgenomen. Mijn dochter zit nu in groep 3, weet dus niet hoe het nu gaat. Maar bij de kleuters heeft zij totaal niet doorgehad dat er toetsen afgenomen werden. De juf vertelde ons ook dat het voor de kleuters gewoon werkjes zijn waar ze even apart voor gaan zitten zoals ze dat ook voor andere werkjes doen. Totaal geen druk, en ook over de resultaten wordt niet met de kinderen gesproken. De beste manier om dit te doen vind ik!

6 jaar geleden

ik weet niet wanneer dit is inggegaan, ik weet van mijn basisschooltijd dat we elk half jaar een test hadden voor woordenschat (volgens mij), rekenen en ruimtelijk inzicht (volgens mij). Eerlijk gezegd vond ik het als kind leuk maar er werd toendertijd geen nadruk gelegd. Alleenin het laatste jaar, werder verteld dat de uitkomst werd gebruikt voor middelbare school (2000.2001)

6 jaar geleden

? precies dat is een veel beter systeem. Lijkt me veel beter ook voor de kinderen.

Hoi ik ben peuterjuf en wij testen niet via CITO maar hebben een KVS kind volg systeem. De school die aan onze voorschool verbonden is neemt ook geen cito's af bij de kleuters meer hebben een LVS leerling volg systeem. Net als wat jij zegt ze scoren als peuter en kleuter een A maar vallen toch naar beneden in groep 3. Ook in de overige klassen ben ik van mening dat de nadruk niet moet liggen op toetsen maar op volgen van de leerlijn.