6 jaar geleden

Beste Lobke, heel fijn om de positieve verhalen te horen. Zou u me kunnen zeggen of deze KITA zich in Berlijn bevindt. Ik heb vernomen dat het in Berlijn anders zou zijn dan in de rest van Duitsland. Weet jij hier iets over? Moest je weten waar en hoe ik aan verdere informatie omtrent de KITA in Berlijn kan geraken, je zou me hier enorm enorm mee helpen! alvast bedankt

10 jaar geleden

Hi Lobke, Leuk verhaal! Ik was me aan het verdiepen in de kinderopvang markt in Duitsland. Maar wat ik ook zie/lees is dat er veel minder strengere regels zijn vanuit de overheid. In Duitsland heb je een 'basiswet' en verder regelen de deelstaten de regels. In Nederland zijn ze vooral streng dat er wel genoeg leidsters per kind op de groep staan (vastgestelde medewerker/kindratio’s), maar in Duitsland is dat niet zo lees ik. Misschien is het er wel, maar zijn ze daar minder streng. Hoe ervaar jij dit? Als er bijvoorbeeld een leidster ziek is? En zijn er regels voor leidsters hoeveel uur ze per dag mogen werken?

11 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties Annick en Kirsten. Ja, eigenlijk kan ik alleen maar positief zijn over de opvang hier. Hopelijk blijft dat zo, want onze jongste gaat er nog 5 jaar naartoe.

11 jaar geleden

leuk verhaal om te lezen. Ik denk dat nederland op dit gebied erg achter loopt. Ik vind het kinderdagverblij uit duitsland een mooie manier om kinderen vast met elkaar leren om gaan en een beetje manieren bij te brengen zodat ze klaar zijn om straks naar "grote" school te gaan.