4 jaar geleden

Daarom zijn wij juist zo blij met het kdv op de boerderij. Weer of geen weer, altijd buiten. Bij de dieren, vies worden, thema tafels, spelen. Terwijl ik bij de gastouder juist meer het idee had dat het 'de dag doorkomen' was. Zit denk ik ook erg veel verschil in kdv's/gastouders!

4 jaar geleden

Wij zijn van kdv júist overgestapt naar gastouder. Ik neem de dagen dat ik geen oppas heb omdat zij niet kan of ziek is en er ook nog eens geen vervangend adresje is (meestal valt er wel wat te regelen) voor lief en zie het als een bonus dagje met de kids. Ik vind de kdv om meerdere redenen niet passend bij mijn kids,maar belangrijkste is, dat ze veel meer doen en leren bij de gastouder. Ze gaan nu lekker naar buiten en ondernemen echt leuke leerzame dingen. Bij de kdv is het vooral een hele meute kids van 0 tm 4 in het gareel houden. Oudste had ook nooit wat zinnigs te vertellen over het kdv, terwijl ze nu echt met de wildste verhalen thuiskomt. Dat het minder praktisch voor mij is, neem ik dus echt voor lief.

4 jaar geleden

Onze dochter heeft alttijd op een kdv gezeten. We waren er tevreden over: ritme, structuur, activiteiten : Onze dochter vond het prima.Na het kdv volgde de BSO. Daar heeft ze van haar 4e tot haar 9e gezeten. Ze vond het niet leuk op de BSO. Vooral de drukte met wel 20 rondrennende kinderen na een lange schooldag deed haar geen goed. Onze buurvrouw is gastouder en daar gaat ze nu al bijna anderhalf jaar met veel plezier een middag in de week heen. Zelfs als ze even niet hoeft, omdat bijvoorbeeld papa vrij is, dan schuift ze daar toch even binnen. Deze gastouder kent haar al vanaf baby af aan als buurmeisje en voelt onze tienjarige gevoelige dochter feilloos aan en speelt daar goed op in. Onze dochter vindt de kleintjes bij de gastouder erg leuk en is erg zorgzaam. Ook maakt ze huiswerk bij de gastouder en speelt met de kinderen van de gastouder die ze ook kent als buurkinderen. Achteraf gezien had ik haar als baby liever ook bij een gastouder gehad. De kleinschaligheid spreekt me aan. Het enige nadeel die ik wel zie bij gastouders, is dat er niet zoals op een kdv meerdere 'ogen' zijn. Mocht er iets niet goed gaan bij een gastouder, dan zijn er geen collega's om dit te signaleren(dat was ook een belangrijk argument om in het begin niet voor een gastouder te kiezen) Wij hebben het geluk dat we de gastouder ook privé kennen..

4 jaar geleden

Toen mijn kinderen baby’s waren hadden we een gastouder aan huis (nanny). Als ze nog sliepen ‘smorgens als i’m weg moest of hangerig waren geen gedoe met jas aan en de koude auto in ? Ze was aangesloten bij een opvangorganisatie, dus bij ziekte en vakantie was er altijd een KDV of gastouder achter de hand. Toen de oudste 2 was ging ze 1 ochtend naar een peutergroep van het KDV. Daar was ze eenmalig geweest in de vakantie en ze vond het erg leuk! Toen ze groter werd ging ze 2 ochtenden. En toen ze ruim 3 was en de jongste 2 kreeg de gastouder een andere baan en gingen de kinderen verder bij het inmiddels O zo vertrouwde KDV. Best of both worlds. Ik zou het op opnieuw zo gedaan hebben!