2 jaar geleden

Iedereen doet alles op zijn eigen manier. En soms word er een keuze voor je gemaakt. Bij de 1e moest ik een knip. Wat heb ik mij bij de 1e laten leiden door opmerkingen van een ander en wat was ik vaak ongelukkig. Bij de 2e w Kreeg ik een knip maar was t naar mijn idee niet nodig geweest en hij was een clusterdrinker maar ik wilde borstvoeding blijven geven (slopend en als er een 3e had mogen komen had ik sneller voor de fles gekozen) en deden opmerkingen van anderen me wat minder. Ondertussen luister ik steeds meer naar mijn eigen gevoel en dat is ook het 'advies/ de opmerking' die ik aan anderen geef; luister naar je gevoel want dat is het enige wat klopt. Je doet het goed. 👍 Om die moedermaffia lach ik steeds meer en ja ook ik ben soms een loedermoeder. Op 1 of andere manier denkt iedereen dat ze het allemaal het beste weten ipv dat we openstaan om hulp te bieden.

2 jaar geleden

Zo herkenbaar! 1e geplande ks en bij de 2e na 26uur spoed ... Vaak gehoord dat ik het maar makkelijk heb gehad.... Ik denk dat ze niet willen ruilen 😅 Respect voor alle vrouwen die op welke manier dan ook hun kindje op de wereld zetten! Het echte werk begint daarna pas... Opvoeden, met alle hindernissen die we daarbij overwinnen 💪

2 jaar geleden

Mooi beschreven! Zelf ben ik wel 2x moeder geworden via een vaginale bevalling. Maar waar het uiteindelijk om gaat is dat de kinderen in een warm en liefdevol huis terecht komen.

2 jaar geleden

Ach, wat naar dat je zulke reacties hebt gekregen. Ik heb drie keizersnede gehad, twee spoed, 1 gepland. En ik word zoooo boos als ik lees wat er tegen jou is gezegd. Een mindere moeder omdat je niet vaginaal bevallen bent? Eigenlijk moet je in gedachten dan maar zeggen tegen de moedermaffia 'weet je wanneer ik een mindere moeder was geweest? Als keizersnedes niet bestonden. Dan was ik - en mijn kind - namelijk hartstikke dood geweest.' Of ze daar wel es over nagedacht hebben.... je bent gewoon een top mama!