3 jaar geleden

Bij de oudste een keizersnee gehad (stuit, 9 pond), daarna nog 5 keer vaginaal bevallen (eveneens 9- en 10-ponders, maar ging prima). Ik vond het herstel na de keizersnee heftiger en langer duren dan na de andere bevallingen. Nu, ruim 20 jaar later, af en toe nog steeds last van het sectio litteken, het blijft een gevoelige plek vooral wanneer het wat zweterig wordt. Dus ja, een keizersnede is niet bepaald een makkelijkere bevalling, het blijft een buikoperatie en dat voel je na afloop (ik dacht de eerste dagen dat ik nooit weer rechtop zou kunnen staan, zo trok dat aan de buikwond).

3 jaar geleden

Natuurlijke bevalling en een (spoed)keizersnede (ontsluiting bleef hangen op 9cm, dus eigenlijk 2 bevallingen in 1) meegemaakt. Allebei mooi en allebei zwaar, maar het resultaat is prachtig!!

3 jaar geleden

Ook ik 3x een sectio en de eerste met spoed. De 2e een geplande en voor de 3e sectio nog via de buik de baarmoedermond afgesloten. En dus daarna ook weer een geplande sectio. Geen van allen een pretje met allerlei verschillende klachten achteraf. Maar hierdoor zijn er wel 3 gezonde kinderen geboren en dat had ik nooit willen missen!!

3 jaar geleden

Ja.. Precies dat. Gelukkig dat je het vertrouwen kreeg van de specialisten, dat is toch een fijne gedachte! :)