6 jaar geleden

We proberen er inderdaad al minder aandacht aan te geven! Hem niet te “voeden” met aandacht! Maar een goed vullend toetje is misschien wel een idee!!.. dan krijgt hij toch wat binnen!! Gaan we eens proberen. Dankje

6 jaar geleden

Ja we proberen er inderdaad er minder op te letten!.. en niet te “voeden” met aandacht! En hem de hemel in te prijzen als hij wel goed eet!!

6 jaar geleden

Hier hadden we ook een moeilijke eter, hij luste alles wel, maar at gewoon in het geheel niet/weinig (uit strijdlust). Was zeker de truuk om er zo min mogelijk aandacht aan te schenken. Wat natuurlijk heel moeilijk is want je wil dat je kind eet.. Toch hoe minder strijd hoe beter het ging. Met het eten dan, want toen het eten goed ging verplaatste de strijd naar andere dingen. Wat ook nog wel kan helpen is al het eten los van elkaar op zijn bordje leggen. Niet door elkaar husselen. Maar dat doe je misschien al wel. En we kochten toen altijd van die Griekse dikke yoghurt die hij heel lekker vond, dan ging er in ieder geval een goed vullend toetje in. En een tijdje kregen we van die voedingsflesjes/toetjes via een kinderdieëtiste, ook om de druk en strijd van het eten af te halen. Alleen vond hij die niet zo lekker, dus dat werkte bij hem niet zo. Maar het bestaat dus wel! Inmiddels is onze zoon er helemaal overheen, hij zeurt zelfs de hele dag om eten(lekkers) :)

6 jaar geleden

Ook gier een moeilijke eter gehad, 5 jaar lang altijd t zelfde gegeten. Ontbijt en lunch, chocolade op wit brood en s'avonds aardappelen, wortels en hamburger. En ik ben bij huisarts en alles geweest. Hij zei, mevrouw, het enige wat je kan doen er juist niet meer zo boven op zitten. Het worst er niet gezellig en waarschijnlijk komt het vanzelf goed. En dat kwam het. Hij is nu 8 en sinds een jaar proeft hij veel en vind hij veel meer lekker. Wij hebben altijd íets op tafel staan wat ze lusten.