8 jaar geleden

Goh.. ik ben een beetje stil van je blog. Ik herken mezelf echt wel in jouw verhaal. Precies zoals jij ook schrijft was ik als kind (en eigenlijk nog maar ik kan het nu beter handelen) bang om niet leuk gevonden te worden. Ook ben ik snel afgeleid, mensen noemen me altijd dromerig haha en ik kan inderdaad zo intens genieten van de zon die tussen de bomen langs het fietspad schijnt of dat soort kleine dingetjes. Nooit geweten dat dit kenmerken ergens van zijn. Je bent dus zeker niet alleen en je doet het ongetwijfeld goed!

8 jaar geleden

Herkenbaar! Ik had het alleen niet zo mooi en duidelijk kunnen verwoorden als jij! Ik wist ook niet dat zoveel mensen deze gevoelens hadden en dat het zelfs een naam heeft... Zelf heb ik het niet echt naar mezelf toe, maar pik ik signalen van anderen extreem op.. Dus als het niet goed gaat met iemand herken ik het aan lichaamstaal, stemgebruik of zelfs wanneer iemand typt. Andermans verdriet/zorgen trek ik me dan en kan ik echt wakker van liggen.. Ik vind het heel knap dat je er een blog over durft te schrijven, ondanks dat dit waarschijnlijk hartstikke spannend voor je is! Maar tot nu toe lees ik gelukkig vooral positieve reacties.. Ik ben benieuwd naar je toekomstige blogs en ervaringen..

8 jaar geleden

hmmm ook ik herken wel veel dingen. Als de slechterik in een film of serie iets naars over kwam moest ik ook altijd huilen. Ook was er een keer een meisje in mijn klas die mij peste, maar toen haar vriend het had uitgemaakt met haar vond ik he ook zo zielig voor haar dat ik moest huilen... Ik schoof het altijd maar af op dat ik in een disneycultuur was grootgebracht... Ik vind het zowiezo goed dat je ervoer durft te praten. Iedereen heeft altijd wel een mening, maar op deze manier kan je het wel voor jezelf wat realtiveren.

8 jaar geleden

Jaaaa dat had ik ook! Al die kenmerken die beschreven staan... Die heb ik ook! Nooit geweten dat daar een benaming voor is. Gelukkig heb ik in mijn omgeving mensen (waaronder mijn partner) die mij met beide beentjes op de grond houden wanneer ik weer eens rare dingen denk over the world against me and me against the world!