's avatar
7 jaar geleden

Mijn zoon fietst nog niet maar met de loopfiets krijgt hij helm op.. hij gaat in het park best hard heuvel op en af...we wonen ook in een stad en ik vind het veiliger... en natuurlijk is het ook om vast te wennen als hij november 3 word en trappers krijgt;)... maar ook hier ook genoeg kinderen zonder helm hoor!

's avatar
7 jaar geleden

Onze kindjes hebben wel degelijk een helm op. En niet omdat ik denk dat ze niet goed kunnen fietsen maar omdat ze vaak in het verkeer minder gevaar zien en soms de situatie niet goed in kunnen schatten. Daarbij kan mijn kind wel goed fietsen maar dat wil niet zeggen dat die automobilist of lantaarnpaal ineens aan de kant gaan als ze eraan komen. In Duitsland is een helm verplicht en daar zijn aanzienlijk minder kinderen die hersenschade oplopen bij een verkeersongeluk. Een ongeluk zit in een klein hoekje en beter mee verlegen dan onverlegen. Wij hebben het al gedaan zodra ze op een fietsje met zijwieltjes gingen dus ze zijn ook niet anders gewend. Komen hem zelf nu halen als ze gaan fietsen. En de helm gaat op school gewoon in de luizenzak of aan de kapstok. Veel kinderen hier in het dorp hebben een helm. Dus niemand kijkt raar op. En ik zeg liever tegen mijn kind wanneer het mis gaat gelukkig had je een helm op dan sorry mama vond het teveel gedoe dus nu heb je hersenbeschadiging. Oké i know misschien erg kort door de bocht en ik bedoel het naar anderen niet als een jij doet iets fout vingertje maar als je de keuze hebt doe dan alsjeblieft wel. En nee ik ben geen mama die haar kinderen tegenhoudt want ook ik laat ze bomenklimmen en gek doen maar als ik als autostoeltje een veilige kies zodat mijn kind als we deelnemen aan het verkeer veilig zit waarom zou ik er dan niet voor kiezen om zonder helm te laten deelnemen aan het verkeer waar als fietser het risico iets groter ligt. Wat je ook kiest je kiest het beste voor je kind neem ik aan dus vooral iets kiezen waar je zelf achter staat en niet omdat het lekker makkelijk is.

Annemiek2's avatar
7 jaar geleden

Mijn zoontje wil nog niet fietsen. Dwingen of stimuleren werkt niet bij hem. Ik weet ook niet wat verstandig is om te doen. Hem wel of geen helmpje op zetten. Ik ben "bang "dat hij niets van een helm wil weten. Nu moet hij al geen muts op. Als het veiliger is voor hem zou ik het zeker gaan proberen. Als het juist onveiliger wordt dan dus niet.

's avatar
7 jaar geleden

Mijn dochter fietst zonder helm en heeft dat ook zonder helm geleerd. Ze fietst inmiddels elke dag een paar km naar school en zou eerlijk gezegd ook niet direct weten waar ze die helm daar zou moeten laten. Slecht excuus, ik weet het, maar ik vind dat mijn dochter ook goed genoeg fietst om er geen nodig te hebben. Mijn zoontje was bang en wilde alleen oefenen met fietsen als hij een fietshelm op had. Voor hem hebben we dus wel een stoere helm uitgezocht. Of hij die op blijft houden als hij eenmaal fietst weet ik niet. De angst heeft het na een flinke val toch gewonnen van de nieuwsgierigheid naar het fietsen dus dit hebben we even op pauze gezet. Van mij mogen ze dus een helm op als ze dat zelf willen maar hoeft het in ieder geval niet per sé.