6 jaar geleden

Hierbij mijn goedbedoelde advies?. Bij ons eerste kindje bijna de 100kg aangetikt. Na 2 jaar veel kg kwijt door verbouwingsstress. En bij de tweede ook weer tegen de 100kg aangelopen. Uiteindelijk na een halfjaar niet veel kg kwijt, en met 165cm en lichamelijke klachten voelde ik me toch wel iets aan de ronde kant. Uiteindelijk besloten om iets te ondernemen. Hardlopen zat er niet in ivm ellende met Mn knie. Uiteindelijk heb ik met behulp van de app "myfinesspall" mijn eetpatroon aangepast. Hier heb ik geleerd anders te eten bewust bezig zijn met wat ik eet. Niet minder maar gedoseerd. Doordat ik bij hield hoeveel kg eraf ging was dat een motivatie voor mij. Bij het aanpassen van mijn voeding ben ik ook gaan wandelen. 5 km 1 avond in de week. En ik ben tevreden nu. Hopelijk geeft dit andere ook een beetje steun.

6 jaar geleden

Hier hetzelfde alles is blijven zitten. Ondertussen wel 6kg kwijt. Helaas moet ik er ook nog 6. Dochter is al 8 maanden. Ik heb er geen goed gevoel bij misschien ook omdat 1.60m ben. Geen ongezonde tussendoortjes meer en wandel een hoop. 1x in de fitness en af en toe hardlopen. Elke maand verlies ik ongeveer 1 kg. Het valt inderdaad niet mee.

6 jaar geleden

En gelijk heb je! Ik heb geen overgewicht, maar mijn buik is ook niet meer wat het geweest is! Misschien kom ik er ooit weer eens aan toe, en anders pech! Ik denk echt niet dat als ik later terugkijk op mijn leven dat ik dan denk: jeetje, als het me nou toch gelukt was die buik plat te krijgen dan had mijn leven er stralender uitgezien... Als je er ongelukkig bij bent, of je ‘laat’ dingen(zoals zwemmen met je kids of de sauna), dan moet je er lekker wat aan doen! Maar wees blij en gelukkig, en geniet van het leven!

6 jaar geleden

Ik was ook altijd bezig met mijn gewicht. Nooit was t goed. Altijd voelde ik me te dik terwijl dit echt niet zo was. Had wel geluk dat de zwangerschapskilos er wel af gingen. Tuurlijk niet vanzelf en er plakte ook nog best 5 kilo extra aan. Maar ik kon me er ook niet toe zetten on te dieeten of sporten. Dus deed mn best niet Inmiddels ben ik in een half jaar tijd meer dan 15 kilo afgevallen. Zoveel dat je mn ribben kunt tellen zowel aan de voor als aan de achterkant. Mijn ringen glijden van mijn vingers en borsten heb ik nooit gehad maar nu.....? niks nada noppes meer... echt verschrikkelijk. Niet eens theezakjes te noemen.. En niet omdat ik dit wilde... Maar ik werd plotseling ziek na weken doodziek geweest te zijn kwamen ze erachter dat ik een alvleesklierontsteking heb. zit nog steeds in de medische molen maar ik weet dat ik eigelijk nooit weer aan zal komen.. mm best moet doen om niet af te vallen maar op gewicht moet blijven en t liefst aan moet komen. Zo cliché... Maar als je je er goed bij voelt waarom zou je je er dan druk om maken? Het is zoveel belangerijker dat je gezond bent. Ik weet dat dit lastig is soms... Ik wilde t ook nooit horen.. Maar besef nu pas hoe belangerijk gezond zijn is en dat je echt moet genieten. Kijk niet naar die paar kilo. Maar kijk hoe leuk en mooi je bent. Dat je een geweldige moeder bent...een lieve vriendin..een Lief hebbende vrouw bent... dat maakt je mooi. Niet die 5 of 10 kilo die er af 'moeten ' Geniet ?