8 jaar geleden

Tot nu toe hebben we nog niks gedaan. Wel als we merken dat ze begint "door te slaan" dan halen we haar uit de drukke situatie en nemen haar even apart om haar rust te geven. Verder heb ik in mijn omgeving wat moeders met HSK's en daar vraag ik vaak om advies. Het is per dag verschillend hoe ze op dingen reageert en daar pas ik alles een beetje op aan. Op school doet ze het goed.....maar dat houden we zelf ook heel goed in de gaten. We hebben een smoeltjes schrift gekocht voor haar waar we hele spannende dagen in opschrijven zodat ze het een plekje kan geven. http://www.scrivomedia.nl/a-38614122/boeken-met-gevoel/smoeltjesschrift/ Dit help heel goed, ook om inzicht te krijgen wat het effect is op haar drukke dag.

8 jaar geleden

Je blog heeft meer met me gedaan dan ik zou verwachten. Ik heb zojuist meer informatie opgezocht en testen gedaan. De testen gaven als uitslag dat hij zeer waarschijnlijk Hoog Sensitief is. Wat hebben jullie gedaan?

8 jaar geleden

Ik zag dat ik deze blog van jou had gemist, dus maar meteen even lezen. Dat lijkt me inderdaad best wennen, maar volgens mij kunnen jullie dat zeker aan. En vergeet niet, elke ouder maakt fouten! Ik moet zeggen dat toen ik je informatieve stukje aan het lezen was, ik er Quin in terug zie. Daar sta ik zelf even van te kijken. We weten dat hij een extra kwaliteit zou kunnen hebben. Maar wat, we zullen er vanzelf achter komen.

8 jaar geleden

Ik vind het ook wel herkenbaar. Dunya is erg gevoelig maar ziet ook veel details. Is scherp, heeft een goed geheugen, is slim vooral bij dingen die ze waarneemt, verbanden leggen etc., en heel gevoelig voor complimentjes. Ik herken in haar veel van mezelf, niet zozeer dat slimme, maar wel die gevoeligheid. Gelukkig herken ik het en weet ik een beetje hoe ik ermee om moet gaan. Al blijft opvoeden altijd een hele klus, zeker in je eentje. Maar we komen er wel uit. Ik doe gewoon mijn best en geef haar alle liefde die ik heb. Maar die gevoeligheid kan haar en mij soms wel belemmeren.