10 jaar geleden

ik zou me er niet druk om maken... en anders met de "boosdoeners" om de tafel zitten en grenzen gaan stellen, het zijn en blijven jullie kinderen!

10 jaar geleden

ik zou maar blij zijn dat je uberhaupt omas en opas hebt die in je kid's leven willen zijn... Sorry hoor maar dat DOEN oma's en opa's, kleinkinderen verwennen... dat hoort erbij...die van mij kennen dit niet, oma woont te ver weg en opa heeft geen intresse, dus prijs jezelf maar gelukkig dat het bij jullie er anders aan toe gaat!

10 jaar geleden

Hoi Es, ik heb dit zelf gelukkig niet, maar ik zou er zeker nog eens voor om de tafel gaan zitten. Geef aan dat het lijkt dat de kinderen alleen willen komen omdat ze telkens cadeautjes krijgen (dat zouden opa en oma waarschijnlijk ook niet leuk vinden) en geef ook aan dat zo de verwachtingen op speciale dagen (verjaardagen, goede rapporten, communie, sinterklaas enz) erg hoog liggen, Ik weet ook niet wat jullie zelf willen uitgeven aan kleine cadeautjes tussendoor, maar ik begrijp uit je blog dat je schoenen van 90,- niet als "tussendoortje" ziet. Het laatste dat je wilt, is dat je moet "concurreren" met opa en oma. Je kunt beter zeggen dat als ze zo nodig een groter (duurder) cadeau willen kopen, ze dit met jullie overleggen en kunnen kijken wanneer ze dit kunnen geven (als er bijvoorbeeld iets behaald is). Ben gewoon eerlijk dat je het teveel vind. Verwennen als opa en oma mag, maar niet op zo'n manier en tegen de wil van de ouders in! Je kunt ook voorstellen dat ze zulke cadeautjes niet als "cadeautjes" moeten geven, maar dat ze kunnen uitleggen dat ze zulke dingen kunnen gebruiken wanneer ze bij opa en oma zijn. (Ik weet niet of er meerdere kleinkinderen zijn, maar dan kan iedereen er gebruik van maken en zien ze het niet als cadeau van opa en oma, maar opa en oma hebben zoveel leuke dingen om daar te doen). Het is maar een ideetje hoor.. Zeg gewoon wat ik zou doen als het bij ons zo zou zijn :) Groetjes Joyce