10 jaar geleden

Wat een goed idee! Hier is het nog niet aan de orde, maar ik 'spaar' alvast tips ;-) Hier nog eentje die ik van een andere moeder gehoord heb. Als je toch je kind eens wil verwennen, geef dan een vast bedrag en geef een opdracht mee. Bijvoorbeeld hiervan mag je een cadeautje voor jezelf en een cadeautje voor neefje/nichtje/vriendinnetje kopen. Dan leert je kindje ook dat ze geld over moet houden voor het tweede cadeautje en op die manier ook omgaan met geld. Vond ik ook erg leuk!

11 jaar geleden

Ik moet me ook vaak inhouden om niets te kopen als we de stad in gaan (ook enigs kind)... En ja, wij zijn ooit begonnen met het geven van centjes wanneer ze een plas of poep op het potje had gedaan... en nu ze zindelijk is wil ze mij daar ook nog wel eens op aanspreken;)....dus eigenlijk is het ook een beetje verwarrend voor haar geworden. Wat we wel doen is, wanneer ze vraagt wanneer we bv. op vakantie gaan etc. dat we dan heel duidelijk vermelden dat we nog even moeten wachten omdat papa en mama daar eerst centjes voor moeten sparen ... en ook wanneer ze graag iets wil kopen vraag ik haar vaak; heb je je portemonnee mee genomen? Of heb je daar wel genoeg centjes voor? Heb je genoeg centjes gespaard?.....wat we nu doen is haar elke week ‘ zakgeld’ geven.... 1 euro op vrijdag... (net zoals ik vroeger 1 gulden kreeg op vrijdag) ..... en met dat geld mag ze ook echt helemaal zelf weten wat ze koopt..... Afgelopen week was ik met haar in de winkel en ze wilde heel graag een hele grote bellenblaaspotje met een knipperend lampje er op... en ik heb me weten in te houden... en haar gezegd dat ze daar 3 muntjes (2,95 euro) voor moest betalen aan de kassa..... toen zei ze tegen mij...’ oh nee mama, ik heb maar 1 muntje...nog even wachten.... centjes sparen’ ... hahaha... dus ik denk dat het werkt....zal haar morgen (wanneer ze weer zakgeld krijgt) haar heel duidelijk uitleggen dat ze morgen 2 muntjes heeft....en dat ze nog 1 muntje nodig heeft voor de bellenblaas....

11 jaar geleden

Jaa precies :) een soort van zakgeld!

11 jaar geleden

Haha wat schattig die spaarpot! Je kan niet vroeg genoeg beginnen denk ik maar. Zeker in deze tijd waarin het heel normaal is dat kleine kinderen al een Nintendo DS en een mobiele telefoon hebben enzo. Ik denk dat je het goed aanpakt zo, als ze iets knaps heeft gedaan heeft ze een centje verdiend. Als ze straks groter is kan ze er wat kleine klusjes voor doen ofzo.