7 jaar geleden

Ik ben op zondag ingeleid en mijn zoontje is op dinsdag geboren. Dus het lag niet zozeer aan het weekend. Ik kan me voorstellen als je veel rustiger begonnen bent zonder stress of iets (ondanks de keizersnede) dat je er inderdaad met een fijner gevoel op terug krijgt! Ik hoop het de volgende keer ook op een stuk fijnere manier mee te mogen maken. Maar ik kan niet zeggen dat ik er naar uit kijk hoor ;)

7 jaar geleden

Was het weekend toevallig? Ik liep met 60 uur gebroken vliezen en kreeg na uren wachten op weeën (beter) een daarna 5 uur weeën te horen, u mag gaan slapen morgenochtend mag u naar de bevalkamer. Slaapprik gekregen die maar 4 uur hielp en de rest van de nacht mocht ik het zelf uitzoeken. Dochter is uiteindelijk na 84 uur gehaald met alsnog een keizersnede, deeg erna natuurlijk heel ziek... bij de tweede hebben we een cursus met een doula gedaan (wij kozen ervoor haar niet bij de bevalling te hebben) om het tree verwerken en voor te bereiden. Ook had ik een ander ziekenhuis gekozen, heel aangezette en veel rustigere bevalling ondanks dat het weer in een keizersnede eindigde. En toch kijk ik er heel anders op terug!

7 jaar geleden

Ik geloof niet echt in een bevalplan, ik heb me vooraf ingelezen over pijnstilling en inleiden en dat soort dingen zodat ik wist wat de mogelijkheden allemaal waren, voor de rest heb je een bevalling toch niet in de hand. En wat betreft mijn mond opentrekken ;) dit heb ik de eerste keer ook gedaan alleen luisterde niemand. Een verpleegkundige die naar je luistert maar vervolgens niks voor je kan betekenen heb je alsnog niks aan als er geen artsen of verloskundigen beschikbaar zijn voor je. Ik heb niet het idee dat ik meer controle had kunnen uitvoeren. Mijn man de gang opgestuurd om iemand te halen werkte ook niet haha

7 jaar geleden

Ik raad je wel aan om voordat je weer gaat bevallen een keer weer naar het ziekenhuis te gaan, naar een verloskamer. De eerste keer dat ik daar weer even was heb ik de ogen uit mijn hoofd gehuild maar het luchtte wel op en bij de 2e bevalling was ik dan ook wat geruster. Ik neem aan dat je een 2e keer een héél duidelijk bevalplan zal hebben en je mond wel opentrekt als het je niet aanstaat ;-)