11 jaar geleden

Oh jeej, m'n moeder zegt tegen zoiets altijd: "Laat gaan, laat gaaaaan.." Waar jij je het best mee kunt bezig houden is: gelukkig zijn met je gezinnetje van nu, je bent geprijsd met een man die z'n best doet voor ander'man's kids. Laat vader maar z'n ding doen, je hoeft de 'volwassen' ex niet ook nog op te voeden, je hebt geen liefdesrelatie meer met 'm, alleen kinderen, focus je maar op hun opvoeding, mams. ;) Ik wens je geen succes (want dat zal niet lukken met zo eentje), maar wel veel geluk.

11 jaar geleden

Hier ook zo`n probleem. toen ik bij mijn ex weg ging liet hij bijna niets van zich horen, later helemaal niets meer. maar opeens lag er een brief van zijn advocaat! dat ik alle contact met hem weigerde en mijn dochter niet naar hem toe liet gaan. dus dat werd naar de rechter, nu moet ze 1x in de 2 week daarheen. die uitspraak werd in mei gedaan. in het begin ging het goed, maar dit jaar is mijn dochter daar nog maar 1x geweest, de andere weekenden belt hij steeds af. nu slaapt mijn dochter heel slecht en ze heeft er heel veel last van. praten met mijn ex hier over heeft ook geen zin want hij word direct kwaad. lastig allemaal dus...

11 jaar geleden

zo we zijn inmiddels weer een tijdje verder. ik heb besloten het alsnog een keer met vader te gaan bespreken en te hopen dat hij zich dan aan de afspraken houdt.de afspraken wil ik dan ook op papier zetten meteen en door beide ondertekenen. Vervolgens zullen we dan wel weer zien hoe het verder gaat. dank jullie wel voor jullie reactie's nahsuusje klopt ik heb met me nieuwe partner ook een kindje hij heeft de oudste 3 erbij gepakt als zijn het zijn eigen kinderen maar ook hij vindt dat de kinderen ook recht hebben op hun eigen vader en staat er eigenlijk precies hetzelfde in als mij. mellieJo: jij ook heel veel succes t is lastig allemaal maar idd het belang vd kids moet altijd voorrop blijven staan is niet altijd makkelijk maar ik heb echt veel respect voor de moeders die ook zo denken.Het gaat al te vaak allemaal over de rug vd kids helaas.

11 jaar geleden

Ik vind het heel moeilijk. Bij mij is dit ook iets wat speelt alleen is het hier allemaal nog 'vers'. Mijn ex stelt zijn dochter ook niet voorop, en ik heb haar toen 3-4 maanden bij hem weggehouden. Helaas betekend dit bij een rechtszaak meteen een minpunt achter je naam. (ervaring)Zelfs al heb je je redenen, pas met een gevaarlijke situatie of iets dergelijks kun je de kinderen bij hem weghouden. Zelf laat ik nu dus alles vastleggen met een ouderschapsplan bij de advocaten & rechter zodat bij het niet nakomen van gemaakte afspraken ik een poot heb om op te staan. Zelf is dit een fijn gevoel, dan moet de vader van mijn dochter (0 jaar) zich daar ook aan houden. Van uit het oogpunt dat jou zoontje autistisch is vind ik je ex erg onverantwoordelijk omgaan met de situatie. Juist voor autistische kinderen is duidelijkheid en regelmaat zó belangerijk! Wat je ook doet, je moet het in het belang van je kinderen doen. En desnoods via de rechterlijke gang dit soort zaken vast laten stellen. Succes!