2 maanden geleden

Wat heftig. Mijn dochter lag ook in stuitligging en dat wisten ze niet. Halverwege de bevalling kwam de gynaecoloog erachter en werd kwaad op de huisarts die mij begeleid had. Ze kwam er dubbelgeklapt uit, eerst de billetjes. Wat een paniek was er.

5 maanden geleden

Waaróm deze martelgeboorte met gevaar voor moeder en kind je bent toch geen beest met trek en duw praktijken vreselijk dit .

2 maanden geleden

N

2 maanden geleden

Bij n beest is t wel oke?

5 maanden geleden

Sterkte !🥰

6 maanden geleden

Mij is altijd verteld dat voetjes nooit eerst geboren mogen worden, dat het dan automatisch een keizersnede word… dit heb ik dus zelf ook gehad omdat mijn zoontje met zijn voeten naar beneden lag.

6 maanden geleden

Ik was kraamverzorgster voor 26 jaar en dus heel wat bevallingen meegemaakt. Als het een stuitligging was,had je thuis weinig middelen. In al die tijd 3x een stuitbevalling. Bij de ene xvkwamen de beentjes eerst en dan het lichaampje. Bij de ene werd het een tangverlossing met een flinke knip. Bij de andere 2cwerd er ook knip gedaan en toen was er genoeg ruimte voor het lichaampje en met name voor het grootste deel,het hoofdje. Bij de ene ging het,bij de ander kwam het kindje slap en blauw ter wereld maar dat trok snel bij dmv zuurstof en hartmassage. Op zo'n moment werk je eigenlijk op je routine en later toen alles goed was,begin je te snappen wat er allemaal mis had kunnen gaan.

5 maanden geleden

Ik ben in januari bevallen van een dochter in stuit in de stuitkliniek in Brussel (BE). Mijn dochtertje lag al sinds 30w in stuit en ik wou alles proberen om een keizersnede te vermijden. Bevalling is super vlot gegaan, hands off , niet geknipt… kindje met perfecte apgar score… het kan dus ook anders als je goed voorbereid wordt!

5 maanden geleden

Mijn tweeling is ook in stuitligging geboren alles was goed gegaan gelukkig

5 maanden geleden

Ik heb ook een stuitbevalling gehad ze wilden geen keizersnee doen