9 jaar geleden

Zo om sommige reacties wordt ik zo boos hè!!!!!!!! Ik heb al van kinds af aan een allergie voor steenfruit soorten zoals appels, perzik, kersen etc. Ik was juist gek op fruit, maar kan het helaas nooit meer 'onverhit' eten! Kersen is al helemaal uit den boze, het laatste wat ik me daar van herinner is zo benauwd en een bezoek aan het ziekenhuis! Ik was toen nog maar 9 en ben nu inmiddels 31 jaar maar die angst zit er nog steeds! Nu is er sinds 2 jaar nog meer voedsel allergie bij mij ontstaan, met zulke heftige aanvallen dat ik nu iedere dag in ANGST voor VOEDING leef!!!!!! Dus mensen please houd je vooroordelen lekker voor je, tenzij je zelf die schoen gepast hebt!!!!!

10 jaar geleden

wat ik wel af en toe hoor is dat kinderen niet goed reageren op aardbeien. maar van ander fruit heb ik het bijna nog nooit gehoord.

10 jaar geleden

Ik heb zelf een intolerantie voor bepaalde fruitzuren, maar goed ik ben volwassen en let er goed op. Mijn zoontje daarintegen wil ik zoveel mogelijk fruit geven, dagelijks eet hij zeker 2 stuks. Hij is overigens 2 jaar. MAAR; met een verjaardag/traktatie etc vind ik het wel leuk dat kinderen een lekker snoepje of een chipie eten. Moet kunnen toch? Ik krijg persoonlijk zelf kriebels van ouders waarvan de kinderen GEEN suiker mogen en dat soort dingen. Maar een traktatie hoeft wat mij betreft niet gelijk uit snoep te bestaan en de zin dat er veel kinderen zouden zijn met een allergie voor fruit slaat natuurlijk nergens op haha. Er zijn zoveel leuke opties om traktaties te maken! Het nadeel van trakteren met fruit is dat je het niet altijd van te voren kan klaarmaken, omdat het vies wordt. En de ochtend voor school een stuk of 30 traktaties van fruit maken is voor veel ouders geen optie denk ik. Vandaar dat er vaak voor een 'makkelijkere' optie wordt gekozen als iets leuks van snoep. Zoals cakepops, wat in mijn ogen echt niet heeeeel slecht is, toch?

10 jaar geleden

Steenvruchten omvat heel veel: appels, peren, perziken, nectarines, perziken, kersen, abrikozen. Dan blijft er niet veel ruimte over om ook nog iets niet lekker te vinden. En na koken of wellen blijven er veel minder vitamines over. Ik kan zelf alleen nog bananen, sinaasappels/ mandarijnen en druiven eten zonder last te krijgen.