8 jaar geleden

Wij hebben een Jack Russell en overdag gaat hij heel de dag mee naar het werk (boomkwekerij). Hij leeft zijn eigen uit en mijn vriend hoeft maar te fluiten en hij staat naast hem. Daarnaast is hij echt niet zoals van de 'verhalen'. Hij doet altijd voorzichtiger met mijn kindjes dan bij volwassenen. Hij pakt eten netjes uit je hand, maar bij de kindjes is hij stukken voorzichtiger. Dan durft hij eerst niet lijkt het wel. Maar hij is er super lief mee hoor, hij doet niets verkeerd (zal ze ook niet alleen laten met elkaar hoor! Maar dan zeg ik nu ook niet meteen dat als er iets zou gebeuren, het aan hem zou liggen hoor). Nee echt waar, zo een schat van een beest krijgen we nooit meer. Super lief beest! Mooi dat je kindje op kan groeien met de liefde van hondjes toch! :)

8 jaar geleden

Jammer van die vrienden. Ik zou zelf niet zoveel honden aan kunnen. Maar in mijn ogen lijkt het er wel op dat jullie wel weten waar je mee bezig bent.

8 jaar geleden

Zelf heb ik geen honden. Dat voorop gesteld. Ik heb een paar slechte ervaringen met (de eigenaren van ) honden. Zoals jij beschrijft dat mensen niet goed weten hoe ze met hun honden om moeten gaan en de vanzelfsprekendheid dat andere (hun) honden ook leuk vinden. Zoals jij het beschrijft over de ontmoeting tussen jullie zoon en honden daar voel ik me wel goed bij om het maar zo te zeggen. Van wat ik begrepen heb is dat de mens de roedelleider moet zijn en dat je dat moet uitstralen. Als ik een hond zonder eigenaar in de directe omgeving zie en die komt naar ons toe zorg ik er voor dat ik tussen die hond en onze zoon in sta. Ik probeer dan uit te stralen dat deze hond niet welkom is en als het nodig is inderdaad knie omhoog zodat deze niet tegen mij kan opspringen. Ik vindt het zo jammer dat er mensen zijn die een hond nemen maar zich niet genoeg verdiepen hierin. Gelukkig dat jullie wel goed weten wat je doet.