8 jaar geleden

Super, maar dan ook super knap! Ontzettend veel respect voor jou en je doorzettingsvermogen. Ik ben nu (pas) drie maanden aan het genieten en heb zelf ook het doel minimaal twee jaar door te zetten. Als ik dat mensen vertel lachen ze me gewoon uit. Ze zien me als vies en iemand die haar kind niet wil loslaten. Ben me er voor gaan schamen en vertel er dan ook bij 'maar dan krijgt hij het in flesjes hoor!'. En waarom eigenlijk? Ik moet trots zijn dat ik het wil en genieten van de momenten die we samen hebben. Ik ga zonder flesjes gewoon door!

8 jaar geleden

Ohhhh pfff, heel herkenbaar, ik kreeg het vanaf zes maanden steeds te horen. Je moet stoppen, het gaat ten koste van je lichaam. Waarom voed je nog, wat is het nut van voeden na het eerste jaar. Nou ik heb het geprobeerd te stoppen, omdat ik zwanger ben van onze tweede, maar met pijn in mijn hart. En mijn kleine peuter die zoekend naar de borst haar neusje in m'n kleding duwd huilend, schreeuwend, nee ik voed nu nog 1 keer per dag, en dan zie ik weer mijn kleine baby, wat is ze dan afhankelijk, en wat voel ik me dan geweldig. Daarna valt ze heerlijk in slaap en word s'morgens pas weer wakker. Mama blij kindje blij

8 jaar geleden

Zooo herkenbaar! Een trotse mama van een kindje van 1. Na drie maanden kwamen de eerste reacties al, he? Geef je nu nog steeds brostvoeding? Alsof je je moet bewijzen!! Met 9-10 maanden zeiden veel mensen uit mijn omgeving, je zult wel binnenkort stoppen. Uuh waarom? Alsof moeders die kunstvoeding geven ook met 9 maand stoppen met de fles? Nee hoor! Al deze opmerkingen deden we wat met me. Mijn kolfverlof was voorbij, (half uurtje per dag, mijn werk bleef gewoon liggen en savonds dan maar langer door) iik mocht wel verder gaan met deze korte onderbreking, maar had steeds het gevoel me te moeten verantwoorden. Mijn melkproductie kwam hier zo onder te lijden dat ik amper meer melk kreeg. Mijn kindje had met 11 maanden al wat tandjes, uit pure frustratie dat de melk niet meer genoeg kwam, begon hij te bijten. Als ik niet zo onder druk was gezet was ik zeker langer doogegaan. We hebben samen een mooie peride gehad en goed kunnen afsluiten.

8 jaar geleden

Herkenning! Geniet ervan zolang als het nog kan en jullie je er fijn bij voelen!