5 jaar geleden

Wat mij betreft zou dat heel simpel zijn: voor ons gaat familie eerst. We hadden hetzelfde probleem, zaten voor elk feestje tegen de 40 man die we niet kwijt konden (kind is jarig in december). Op een gegeven moment hebben we gezegd: we vieren het in de ochtend voor vrienden, en dan alléén de vrienden die onze kinderen ook regelmatig zien. Vrienden die we zelf alleen af en toe zien op een feestje voor onszelf, waren niet uitgenodigd. De vrienden mochten komen van 10 tot 12. Daarna kon hij lekker even slapen en vanaf 15.00 tot een uur of 18.00 waren zijn opa's, oma's, ooms en tantes welkom. Toen we klachten kregen over te weinig tijd o.i.d (van één bepaald persoon), hebben we heel duidelijk aangegeven: het is ons kind, wij weten wat hij fijn vind (hij heeft het niet zo op grote groepen mensen, daar wordt hij heel onrustig van), we hebben niet genoeg plek om een hele dag volk over de vloer te hebben, dus je doet het er maar mee. Niet mee eens? Lekker thuisblijven. Je kan een kinderverjaardag vieren zoals jullie/je kindje dat wilt. Je hoeft je naar niemand te verantwoorden. Wij zijn zelfs nog zover gegaan om aan de vriendengroep te vragen of ze niet zes kleine flutcadeautjes (uiteraard netter verwoord naar hun toe) mee wilden nemen, maar samen iets moois wilden kopen. Werd gek van al die kleine dingen in december (schoencadeautjes, sinterklaas, kerst: ik kon m'n kont niet meer keren...).

5 jaar geleden

Ja we hebben een oplossing gevonden. Vieren het bij iemand anders in de tuin. Zaalverhuur hadden we gekeken. Bij de meeste waren we € 150,- kwijt waar je zelf drinken enz mee mocht nemen. Nu houden we het bij iemand in de tuin, dus hopen op droog weer in november ?

5 jaar geleden

Helaas kunnen we het niet verspreiden over 2 weekenden vanwege andere verjaardagen.

5 jaar geleden

Vaak zijn er buurtzalen, zaal van sportvereniging of zelfs speeltuinverenigingen, die zijn ideaal omdat kids buiten kunnen spelen. Daar huur je vaak alleen de ruimte, zelf eten en drinken regelen. Wij hebben ook groot gezin, dus broers en zussen en opas en omas zijn 40 man. Sta tafels zetten we op en we doen t gewoon hele dag. Vrienden erbij verspreid t al gauw over de dag en zo niet is t zo druk dat mensen binnen uur weer weggaan haha