7 jaar geleden

Onze zoon praatte met 20 maanden ook niet veel. Na z'n 2e verjaardag ging het ineens hard. Hij is nu 3 en soms denk ik dat ik met een 6 jarige aan het praten ben. Daarbij is ieder kind anders toch komt wel goed ;)

7 jaar geleden

Mijn dochter heeft precies dezelfde naam! En met 2 jaar kon ze alleen maar papa en mama zeggen. (Nog tegen de verkeerde personen ook) Mijn zoon kon met 2 jaar even weinig. Ze waren motorisch erg snel, net als jouw kindje Allebei begonnen ze met 2 jaar en 3 maanden ineens veel meer te praten! En met 3 jaar verbaasde iedereen zich over hun goede articulatie! Ik zou zeggen, maak je niet teveel zorgen. Je dochter communiceert al wel, en ze begrijpt je... Dat praten komt vanzelf!!

7 jaar geleden

Helemaal mee eens! Onze zoon is nu 25 maanden en praat ook nog niet zoals wat van hem 'verwacht' word. Begint steeds beter te worden maar is nog lang niet optimaal.. iedereen maakt zich er druk om.. ik niet.. hij is te druk met andere dingen. We oefenen flink en daar blijft het bij! Ieder kind zijn eigen tempo. Je word er soms wel onzeker van als je het van alle kanten hoort maar nu trek ik me er niks meer van aan! Geniet er lekker van.

7 jaar geleden

Jammer dat mensen niet gewoon accepteren dat kinderen hun eigen ontwikkeling volgen. Zolang er woordjes bijkomen maakt het tempo niet zoveel uit! En ze moet notabene nog 2 worden! Komt goed!