9 jaar geleden

Ik dacht ook van bv is het beste maar wat als je idd te kort hebt? Ik heb eerst een dag of 3 weeën gehad en uiteindelijk kreeg ik een keizersnee onder narcose. Dit is niet de ideale start voor bv. In het ziekenhuis zeiden ze je doet het goed maar ondertussen viel onze zoon wel heel veel af en zat op de grens van wel en niet opnemen. In het ziekenhuis stimuleerde ze mij en ook met kolven. Ik heb maar een paar keer in die 3 dagen bijvoeding gekregen voor onze zoon en ik moest er dan echt zelf om vragen. Ze boden het niet echt aan en waren niet reëel dat hij te veel afviel. We mochten naar huis met fv in de tas en een ietwat te gele zoon. Dat trek wel bij was het verhaal. Inderdaad dat trok langzaam bij toen hij fv erbij kreeg. Nu heb ik een aandoening waarbij verandering van hormonen nu niet echt handig zijn en het beter was om alles zo snel mogelijk weer in rustig vaarwater te krijgen. Het was een hele lastige keuze en heb met pijn de keuze moeten maken voor fv. Ook kraamzorg moet zich aan richtlijnen houden en probeert daar waar het kan je te helpen in de keuze voor de juiste voeding maar ze zullen niet duidelijk zeggen joh als ik dit zo zie en hoor kan het wel eens verstandig zijn voor jullie om toch fv te gaan gebruiken. Het is allemaal wel goed gekomen en we hebben een gezonde zoon van bijna 1 jaar die goed groeit en zich prima ontwikkeld, dankzij flesvoeding.

9 jaar geleden

Mooie blog :) ik ben een van de gelukkige mamma's die liters melk produceren :) hier geen tekorten en hongerige baby maar volle kindjes en een blije mamma dat de borsten niet meer op springen staan ;) bij de eerste wel wat opstart problemen gehad, maar na 7 weken kolven kon ze eindelijk aanhappen (wel met een tepelhoedje, maar het ging) en ik heb toen kunnen voeden tot 10 maanden :) ze hield er toen zelf mee op en wilde ook geen ff meer.... Was wel vrij lastig toen :( bij de tweede ging het meteen als een trein :) meteen na de bevalling hapte ze aan en dronk goed :) zelfs zonder tepelhoedjes en kolven. Tot nu toe heb ik nog steeds genoeg melk en slaapt ze er prima op :) ze is nu 3,5 maand en we zien wel tot hoe lang zij het wil. Had het bij mij nou anders gelopen had ik net zo blij geweest met fv. Kindjes hebben voeding nodig en dat maakt niet uit waar het vandaan komt als het maar met liefde klaargemaakt en gegeven word ;)

9 jaar geleden

Wat een mooie blog. Ik heb bij de eerste heel lang getwijfeld wat ik wilde. Borstvoeding waarvoor ik me steeds moest terug trekken, want in het openbaar dat zag ik echt niet zitten. Of flesvoeding, maarja dan geef je weer niet het beste aan je kind. Een groot schuldgevoel. Ik wist echt niet wat ik moest. En alle informatie die je kreeg of vond ging over borstvoeding, want over flesvoeding was bijna niks te vinden. Ik heb dit toen met de verloskundige besproken. Zij was de eerste die zei dat ik moest doen waar ik me prettig bij voelde. Van een gestreste moeder krijg je een gestrest kind. Je moet doen waar jij je prettig bij voelt zei ze tegen mij Ik heb uiteindelijk voor flesvoeding gekozen en heb me geen moment schuldig gevoeld. Ons meisje heeft het er super op gedaan en later ons mannetje ook. Ik heb respect voor de mama's die het wel doen!! Maar voor mij was dit absoluut de goede keuze.

9 jaar geleden

Bedankt voor de reacties! Het is zeker een bijzondere tijd! Ik kan nu ook echt wel stiekem jaloers zijn als ik borstvoeding gevende vrouwen zie hoor. Bij de volgende wil ik het zeker weer proberen! Mijn zoontje is 5 weken te vroeg geboren en dat zal ook meegespeeld hebben. We hebben nog twee weken in het ziekenhuis gelegen en daar volop begeleiding van verpleegkundigen en lactatiekundigen gehad, maar he ventje was er gewoon nog niet goed toe in staat. En later heeft hij het nooit helemaal onder de knie gekregen. Hopen dus dat de eventuele volgende zich gewoon op tijd meldt en we vol goede moed weer aan de borstvoeding kunnen!