dana89's avatar
9 jaar geleden

Lieve mama's Bedankt voor jullie reacties! Levi is mn kleine ventje en inderdaad 14 weekjes oud. Hij is vanzelf wakker geworden om 10.30 uur. Toen heb ik de fles gegeven, 150 gemaakt en hij heeft 50 cc laten staan. Maar om 13.30 uur heeft hij weer de hele fles leeg gedronken. Bedankt voor jullie advies, heeft mij toch gerust gesteld dat ik niet strak vast moet houden aan een ritme. Dit geeft hij zelf aan.

Annemiek2's avatar
9 jaar geleden

Hoi dana, het is heel goed dat je het zo secuur bijhoudt. Zo weet je of je zoon (als ik het goed heb?) genoeg binnen krijgt. Als je dit soort vragen stelt is het wel handig om zijn leeftijd te weten maar zoals ik in een ander blog las ben je al 14 weken mama. Nu is het niet erg om hem lekker te laten slapen en wachten tot hij vanzelf komt. Als hij wat honger krijgt haalt hij het vanzelf wel in met de volgende flesjes. Je kunt nu nog niet echt het ritme bepalen van de dag en dus de flesjes. Dat bepaald Levi zelf. Als hij over de 24 uur voldoende heeft gegeten/gedronken voor zijn gewicht hoef je je geen zorgen te maken. Als ik me niet vergis mogen baby's maximaal 1 liter vocht per 24 uur. Een poosje geleden heb ik een blog over kunstvoeding geschreven, ik moest dat gaan doen vanaf dag 9. Ik las ook dat je deze vraag vanmorgen hebt gesteld, ik hoop dat je er voor een volgende keer wat meer aan hebt. Ik heb pas tussen de middag even tijd voor mezelf. Succes met alle verrassingen die er nog aan zitten te komen van Levi.

Kirstenimolnen's avatar
9 jaar geleden

Hoi wij hebben vanaf dat onze dochter doorsliep dat was rond 5 weken altijd gevoed op verzoek. Dus gewoon laten slapen als ze sliep. Maar ze kon het zelf wel heel goed reguleren. We hielden natuurlijk wel bij hoeveel voedingen ze op een dag had gehad. Maar ze had daardoor zelf een uitstekend ritme. Wat johanna ook al zegt, doen wat je gevoel je ingeeft. Dat is nog steeds het allerbeste voor je kindje want jij weet wat hij nodig heeft.

dana89's avatar
9 jaar geleden

Bedankt Johanna, ik kijk het straks even aan. Als hij niet wakker wordt dan zegt mijn gevoel lekker laten slapen. Hij komt heus wel als hij honger heeft! Het is dan wel een gevoeld kwestie maar advies van andere moeders zijn altijd welkom!