2 maanden geleden

Onze dochter had dit ook toen ze 18 maanden was. Ineens wilde ze niet slapen in haar ledikantje, zowel in de avond als met het middagdutje. Hebben een week getobt, tot mijn man zei: zullen we het peuterbedje proberen? (Die hadden we nog op zolder liggen van onze zoon). Peuterbedje opgezet, haar mee laten helpen met in elkaar zetten en ja hoor, ze sliep weer als een roosje. Ik denk dat ze zich ineens opgesloten voelde in het ledikantje. Ze was pas anderhalf, dus wel in de slaapzak erin gelegd en opgelet dat ze daarmee niet uit bed kwam, dit deed ze niet, ze riep altijd als ze wakker was (net als in haar ledikantje). En toen ze 2 jaar werd heeft ze mooi beddengoed en een dekbed gekregen.

1 maand geleden

Toevallig net ook vorige week een peuterbedje gekocht voor haar.

2 maanden geleden

Wij hebben dit ook met ons zoontje gehad en uiteindelijk een slaapcoach ingeschakeld. Dit heeft ontzettend goed uitgepakt want vanaf de derde nacht al een wereld van verschil en sindsdien slapen wij allemaal weer goed en is het naar bed brengen nooit meer strijd geweest (echt nóóit verwacht!)

2 maanden geleden

Wat vervelend en pittig zeg! Misschien kan je proberen om het matrasje van het ledikant op de grond te leggen en dat ze daarop slaapt. Veel succes!

2 maanden geleden

Wat pittig voor jullie beiden! Het klinkt alsof het inmiddels heel spannend is geworden voor haar, omdat ze het niet meer gewend is. In mijn ervaring kunnen slaapcoaches hier heel goed bij helpen, ze werken dan bijv met de chair methode, waardoor je er wel bij blijft maar haar eraan laat wennen dat je steeds verder weg bent waardoor ze kan leren meer zelfstandig in haar eigen bedje in slaap te vallen. Veel sterkte en succes!