11 jaar geleden

Probeer het los te laten.Zindelijk worden kun je niet forceren. Wanneer een kind eraan toe is zal het dit zelf aangeven. Vaak is het zo dat het veel interessanter wordt voor een kind als er door de opvoeders niet zo veel aandacht aan wordt geschonken. Mijn zoontje was van de ene op de andere dag volledig zindelijk. Vooraf heb ik ook pogingen gedaan,maar het lukte niet. Toen ik het losliet ging het uiteindelijk vanzelf.

11 jaar geleden

gewoon ff zo laten de oudste was ook laat met zindelijkheid was ruim 3,5 heb toen gezegd van tja als je naar de grote school wilt dan mag je geen luier meer aan. En hoppa binnen een week s'nachts en overdag zindelijk en zonder ongelukjes komt vanzelf

11 jaar geleden

Mijn meid was ook pas met 3,5 overdag zindelijk en had vrijwel meteen bijna geen ongelukjes meer. "s nachts heeft ze nog wel een luier, maar die blijft steeds vaker droog en roept ze ons. Komt dus vanzelf als ze eraan toe zijn!

11 jaar geleden

Je zet hem zo veel te veel onder druk. Mijn zoontje van 4 is ook niet zindelijk. Ook alles geprobeerd. Van belonen tot zelf onderbroekje schoonmaken. Maar nu doen we niets erop. Alleen zeggen dat als hij naar de wc gaat dat hij het goed doet. De knop gaat nou bij hem om dat hij zelf naar de wc gaat.