7 jaar geleden

Maak van te voren afspraken. Echt. Heb hetzelfde meegemaakt de oudste was 3 en de jongste 1. Wij mochten mee naar Turkije. Niet mijn vakantiebestemming, all in. opa en oma, wij met 2 kleine kinderen en broer vriend met vrouw die alleen wilde shoppen. Niet echt een goede combie. Tip 1. Laat je vriend het met zijn ouders bespreken en wat jullie grenzen zijn. Tip 2. Spreek af samen ontbijt en avondeten ofzo. De rest niet verplicht de hele dag bij elkaar op de lip. ( die fout haddn wij wel gemaakt en dat was niet echt een succes, hier dus nooit meer) Tip 3. Alles is te koop dus maak je niet druk om wat je misschien vergeet. Tip 4. Neem oudere kleertjes mee, kun je ze weggooien als ze vies zijn. Tip 4 maak je niet te druk over die oordopjes. Deed ik wel, maar had een overgevende oudste die het allemaal spannend vond en die oordoppen die oma uit goed fatsoen had gekocht lagen ergens op de grond of tussen de stoel. De vlucht verder ging goed. Tegen de oortjes mag je ze wel uit een fles laten drinken, maar je geeft borstvoeding dus weet niet of je water in een flesje wilt geven. Of een tut geven, wil ook weleens helpen. Tip 5 probeer gewoon te genieten. ( zlf had ik destijds andere dingen aan mijn hoofd dat ik ook niet in de opperste vakantiestemming was)

7 jaar geleden

Heel herkenbaar jouw verhaal. Ik ben een paar maanden geleden ook met 5 maanden oud zoontje gaan vliegen en met schoonouders op reis. Het vliegen ging super goed, hij vond het zelfs leuk al die knopjes en lichtjes! Ik lees dat je borstvoeding geeft dus je kan je zoontje bij opstijgen en dalen aanleggen waardoor hij van de oortjes geen/minder last zal hebben. Officieel moet hij bij stijgen en dalen recht op je schoot blijven, maar de gordel die je krijgt kan je lang genoeg maken zodat hij kan liggen om te drinken. Ik had zo iets van: wat wil je liever? Een tevreden of een huilend kind? Niemand heeft het trouwens ook gezien want de stewardessen moeten ook op hun stoel blijven. Wat betreft voeden in het openbaar, gooi een doek/sjaal over je schouder en niemand die iets ziet. Over de schoonouders kan ik je de tip geven: Neem ook vooral jullie eigen tijd. Trek je echt terug als hij moet eten (even heerlijk met z'n 2/3en) en wees duidelijk in alles. Praat met je man en daarna samen met je schoonouders. Dan irriteer je je hopelijk niet meer zo wat je bv ook weer ten goede komt. Want was is het zonde als het daardoor minder gaat! En vergeet vooral niet te genieten van de eerste (vlieg)vakantie met je kleintje!

7 jaar geleden

Ikzou inderdaad gewoon uitleggen hoe jullie tegenover bepaalde dingen staan, zodat zij ook weten wat ze van de vakantie kunnen verwachten. Meestal bljken dit soort dingen achteraf heel erg mee te vallen ;)

7 jaar geleden

Praat van te voren nog even met je schoonouders. Ga samen met je man langs en zeg dat je nog een aantal dingen wilt bespreken ter voorbereiding. Vertel je schoonouders dat je er 'heel veel' zin in hebt, maar dat je wilt dat ze naar je luisteren wanneer je zegt dat je iets liever niet wilt. Je wilt geen ruzie hebben op vakantie, dus is het belangrijk om dit van te voren te bespreken! Dan weten ze ook dat jij je zorgen maakt. Succes, veel plezier en geniet ervan!