7 jaar geleden

Dunya wil ook naar het Anne Frank huis, maar het wordt geadviseerd vanaf 10 jaar. Dus ik hou het nog een beetje af.

7 jaar geleden

Het probleem met dit onderwerp is, dat veel mensen een (uitgesproken) mening vormen puur uit onderbuikgevoel en op verhalen die ze via via (vaak aangedikt en vervormd) horen. Ze hebben zelf nóóit een asielzoeker gesproken en roepen keihard dat het allemaal gelukszoekers/verkrachters/respectlozen zijn. Eigenlijk zouden al deze mensen eens even een kijkje in een AZC moeten nemen. Triest dat we allemaal denken dat alle dingen die in WO II zijn gebeurd nooit meer herhaald zou kunnen worden, omdat we nu 'beter weten'. Maar ondertussen........ Goede eye-opener-blog van jou!!

7 jaar geleden

Ik heb mijn oordeel niet klaar maar dat wist je al. Ik heb ook zo mijn vraagtekens bij dit soort incidenten. Ik twijfel dan aan de politie en ja er zijn altijd in een dorp, stad, wijk etc. rotte appels. Dus waarom niet onder woonwagenbewoners? Maar waarom dan een hele wijk/kamp afsluiten? Waarom niet gericht bij 1 woning naar binnen i.p.v de buren gelijk maar even meenemen. O heb je een grote mond? Dan pakken we jou woning ook wel even mee. Dat gevoel krijg ik als er zulke dingen gebeuren. De media moet natuurlijk ook wat te vertellen hebben dus komt het groots op tv. Wat kun je doen? weinig, behalve als je ook maar een beetje gezond verstand hebt dit toch enigszins in twijfel trekken.

7 jaar geleden

Ik vind het heel knap dat je dit kan, vrijwilliger zijn in een AZC. Je verdiepen in deze problemen. Ik kan het niet maar als het nodig is vertel ik wel wat ik gezien heb in de kerk op kerstavond. Als we goed nadenken en vergelijken denk ik dat je gelijk heb. Ik kan mezelf er niet in verdiepen omdat ik mij de problemen van deze mensen te erg aantrek. Het is heel goed dat er mensen zijn zoals jij die dit wel kunnen. Blijf het doen, houd ons wakker zodat er ook tegen geluiden zijn.