Goed geschreven stuk! Ik had ook de gbs bacterie bij mijn bevallingen en er is zo weinig over bekend... Btw... ik probeer je te zoeken op insta maar vind je niet... heb jij mij toevallig geblockd?

3 jaar geleden

Ik ben het helemaal eens dat de Nederlandse GGD, huisartsen, verloskundigen etc veelste weinig echte informatie geven over ziekten als dit, die zoveel kunnen doen met onze kleintjes. Dood eng allemaal

3 jaar geleden

Ik kreeg tijdens de bevalling koorts (waarschijnlijk door de ruggenprik) en dus kreeg onze dochter een infuusje met antibiotica preventief. Na 24 uur bleek ze niet ziek gelukkig. (Geen idee of er wel een besmetting plaats heeft gevonden). De informatie is inderdaad niet goed. Mijn vliezen braken toen met 36,3 voor hetzelfde geld was het door zoiets. Ik ben een jaar later namelijk thuis bevallen en heb me pas later gerealiseerd dat het infuus van onze eerste zeer waarschijnlijk voor strep B was. Maar dat is allemaal goed gegaan gelukkig. Het ziekenhuis dat dus wel heel zorgvuldig gehandeld had heeft ruim vijf jaar nadien het leven van onze dochter gered toen ze een strep A infectie had. De zorg in Nederland is over het algemeen gelukkig echt heel goed.

3 jaar geleden

Ik was ook niet op de hoogte dat ik drager was. Heb ook geen klachten gehad qua blaasontsteking. Tot mijn oudste zoon geboren werd. Hij had geen hele sterke start, maar ze dachten dat dit kwam door de inleiding bij 37 weken: hij was er gewoon nog niet klaar voor (maar ivm mijn bloeddruk moest ik ingeleid worden). Maar na een uur vertrouwde de verpleegkundige het niet en is er een kinderarts bij gehaald. Na overleg met meerdere kinderartsen is besloten preventief te starten met ab. En maar goed ook! Hij werd erg ziek en uit de kweken kwam uiteindelijk idd GBS! Gelukkig deed de antibiotica zijn werk en kreeg ik na 2 weken een gezond kind mee naar huis die alleen nog wat aan moest sterken. Ik ben de verpleegkundige en de kinderartsen zeer dankbaar dat ze snel gehandeld hebben! In de 2e zwangerschap had ik sowieso een indicatie om al tijdens de bevalling ab te krijgen ivm bewezen GBS bij een eerder (ziek) kind. Toch werd mijn urine getest en ook daaruit bleek dat de GBS actief was. Gelukkig heeft de ab voldoende gewerkt om onze 2e zoon al meteen gezond ter wereld te brengen. Ik ben het volledig met je eens! Je krijgt al zo ontzettend veel testen tijdens de zwangerschap! Wat maakt het dat dat er niet preventief een urinetest gedaan kan worden? Er kan zoveel ellende mee bespaard worden! Ik ben mij namelijk zeer bewust dat wij ontzettend veel geluk hebben gehad met zo'n alert team die dag..