1 jaar geleden

Wij kregen in 2021 een tweeling. Daarom ook geen nipt laten doen ondanks dat ik al ietsje ouder ben (39) 7 weken na de geboorte bleek Odin van de tweeling trisomie 21 te hebben. En net als jij blij dat we het vooraf niet wisten. Dit maakte idd een onbezorgde tweeling zwangerschap. Wij zien ook eigenlijk alleen maat de mooie kanten van het bonus chromosoompje. Daarom zeggen Wij ook ; hij is het lichtje waarvan we niet wisten dat we hem nodig hadden💙. Leuk je te volgen als mede D-mama❤️

Dat snap ik heel goed dat je er dan wel voor kiest natuurlijk. Maar bij ons was de nekplooimeting trouwens helemaal in orde en uiteindelijk toch down.

1 jaar geleden

Ik wilde bewust wel een NIPT test vanwege mijn zusje die het Edward syndroom had. (18e chromosoom te veel en geen goede levensverwachting). Uiteindelijk niet gedaan vanwege de hoge kosten bij de eerste en bij de twee andere kinderen de goede echo's waarbij ze zeiden dat de kans erop heel klein zou zijn aangezien je nu al symptonen zoals de nekplooien zou moeten zien. Bij ons woog ook mee of het de eerste of een later kind was. Bij de eerste maakte het ons niet uit of het een beperking zou hebben. Maar bij ons tweede of derde kindje zou het ook invloed hebben op het leven van de eerdere kinderen.

1 jaar geleden

Hier ook bewust geen nipt test gedaan en een prachtige dochter met down als verrassing gekregen. Ook zo blij dat ik een onbezorgde zwangerschap heb gehad.