7 jaar geleden

Ik ben wel van het voorberijden ik heb geen andere keus mijn zoontje heeft ASS als ik niet voorbereid dan heb ik juist de spanning en alles dat er nog meer bij komt kijken thuis

7 jaar geleden

Amen!

7 jaar geleden

Ik ben precies zo, waarom al zoveel druk.op.de kindjes leggen dagen vooraf.. hebben ze niks aan vind ik persoonlijk. Het hangt natuurlijk per kind af maar mijn drie kids doen het prima zo.. Dus ik blijf ook zo tot ik merk dat mijn kids andere behoeftes krijgen..

7 jaar geleden

Hier ook niet dagen van te voren al voorbereiden hoor! Het zijn normale, alledaagse dingen waar ze alleen bang voor worden als je juist heel veel nadruk legt op dat zogenaamde voorbereiden. Ik doe altijd heel luchtig over een tandarts bezoek of een prikje en dat nemen mijn kinderen dan over. Ik leg er vooral niet de nadruk op en benoem het terloops eens, maak er geen groot ding van. Dan doen zij dat ook niet. Hoezo is de tandarts eng? Zij zijn nog blanco. Het wordt pas eng als wij ze gaan voorbereiden, want dan moet het wel eng zijn. Want in principe suggereren wij zo dat de tandarts (of wat dan ook) blijkbaar eng is.